Započela provedba projekta "Svi smo mi kultura" koji u Varaždinu zapošljava troje mladih

| 26.12.2018. u 12:27h | Objavljeno u Društvo

Povodom početka provedbe projekta "Svi smo mi kultura" u petak, 21. prosinca, odražana je konferencija za medije, organizacije civilnog društva, lokalnu vlast te zainteresiranu javnost u prostorima Centra za mlade (Petra Preradovića 4, Varaždin).

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici Udruga koje sudjeluju u projektu: Udruga mladih Varaždinski underground klub – V.U.K.- Zrinka Šajn, Filmsko-kreativni studio VANIMA- Ana Sever, Udruga MOP Sveučilišta Sjever- Hrvoje Selec, Udruga TRASH - Luka Špac te voditeljica projekta "Svi smo mi kultura" Danijela Mikulek.

Jedan od partnera je i grad Varaždin te se prisutnima obratio i gradonačelnik Ivan Čehok. Projekt sufinancira Europska unije iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se u suradnji s Ministarstvom kulture i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Opći cilj projekta je razvoj dobrog upravljanja u kulturi jačanjem suradnje organizacija civilnog društva i javnog sektora te lokalne uprave, a specifični ciljevi su unapređenje postojećih i uspostava novih modela sudioničkog upravljanja u kulturi te jačanje kapaciteta dionika (zaposlenika javnog sektora i organizacija civilnog društva).

Projekt će se provoditi 18 mjeseci, do travnja 2020. godine. Projektom je zaposleno troje ljudi, uključujući voditeljicu projekta te koordinatora i stručnog suradnika koji će sudjelovati u planiranju i provođenju kulturnih sadržaja, neformalnih edukacija te umrežavanju na nacionalnoj i europskoj razini kroz razmjenu iskustava organizacija civilnog društva.

Označeno u