WEB IMPULS Poeziju srijedom iz kafića uspješno preselili online Foto: Ilustracija

WEB IMPULS Poeziju srijedom iz kafića uspješno preselili online

Julijana Marčec | 13.5.2020. u 17:16h | Objavljeno u Društvo

Pjesnici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, ali i iz Austrije, Rumunjske, Bugarske, Nizozemske sastaju se srijedom u organizaciji Udruge za promicanje kulture Ritam misli na Web impulsu – poeziranju u osami.

Nastavak je to vrlo uspješnog programa kojeg je Ritam misli prije pandemije koronavirusa u posljednjih nekoliko godina organizirao u varaždinskom kafiću.

- Zbog ograničenja okupljanja i mjera koje su bile na snazi zbog pandemije koronavirusa odlučili smo povezati pjesnike online i organizirati druženje srijedom – rekla je predsjednica Udruge pjesnikinja Ljubica Ribić, koja zajedno s pjesnikom Milanom Novakom i vodi Web Impuls – poeziju iz osame.

Ljubitelji poezije rado su se odazivali na druženje srijedom u varaždinski kafić, a kako nam je otkrila ova varaždinska pjesnikinja veliki interes pjesnici su pokazali i za druženje online. Naime, Web Impuls druženja traju više od dva sata, a u njima sudjeluje tridesetak pjesnika. 

- Od prvog Web Impulsa, koji smo organizirali 22. travnja, prijavljuje se šezdesetak autora iz raznih zemalja, no zbog tehničkih mogućnosti aktivno može sudjelovati tridesetak osoba – objasnila je Ljubica Ribić i dodala kako detaljne informacije o Web Impulsu, kao i poveznicu za novo izdanje, svi zainteresirani mogu pronaći na FB grupi Ritam misli.

I ove srijede, danas, 13. svibnja, pjesnici će iz svojih domova, sami ili u paru kazivati stihove i dijeliti poeziju konferencijskom vezom. Susret će na Youtube kanalu početi u 19 sati, a kako bi sve prošlo uz minimalne tehničke poteškoće i na četvrtom Web Impulsu pobrinut će se – Ivan Španjić.

Iz Udruge za promicanje kulture Ritam misli pozivaju ljubitelje poezije da susret prate uživo ili da kasnije pogledaju snimku koja će do daljnjega biti dostupna online.