Visoko priznanje Japana Varaždinskim baroknim večerima Foto: Koncertni ured Varaždin / VBV

Visoko priznanje Japana Varaždinskim baroknim večerima

Varaždinske vijesti | 7.3.2019. u 10:39h | Objavljeno u Društvo

Na oproštajnoj svečanosti na kraju svog diplomatskog mandata u Hrvatskoj, održanoj u zagrebačkom hotelu Westin, veleposlanik Japana Nj.E. Keiji Takiguchi uručio je organizatorima Varaždinskih baroknih večeri visoko priznanje za zapaženi doprinos produbljenju međusobnog razumijevanja i prijateljstvu između Japana i Republike Hrvatske.

Na svečanosti se okupilo 300-tinjak uzvanika, a susret je bio i prigoda za prisjećanje na prošlogodišnje iznimno uspješne 48. Varaždinske barokne večeri s Japanom kao zemljom partner. Priznanje su preuzeli organizatori VBV-a - ravnatelj Festivala Davor Bobić i ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik koji je zahvalio veleposlaniku Takiguchiju na uspješnoj suradnji i časti da su zajedno radili na organizaciji Festivala, kao iznimnog kulturnog projekta u godini kada se obilježavala 25. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Japana.

- Ponosni smo i počašćeni što nam je pružena prilika za suradnju i produbljivanje kulturnih hrvatsko-japanskih odnosa. Hvala Vam, Vaša ekscelencijo na pruženoj podršci i Vašem osobnom angažmanu u organizaciji Festivala i sigurno ćete nam nedostajati - istaknuo je u svom govoru Rojnik. Izaslanstvu VBV-a u hotelu Westin pridružili su se i župan Varaždinske županije Radimir Čačić i njegova posebna savjetnica Natalija Martičević.