VIDEO, FOTO: Jam ritual snimio spot "Uranjam" na ruševnim dravskim bazenima

VV | 24.3.2017. u 16:35h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski bend Jam ritual objavio je novi singl „Uranjam“ i pokazao da svježina i originalnost zvuka posljednjeg singla „Padobran“, prvog na hrvatskom jeziku, nije ni slučajna ni trenutačna. Na ovaj bend uistinu treba obratiti pozornost jer su već prvim albumom „Greasebucket“ postavili čvrste temelje na kojima grade svoju odličnu i toliko drugačiju glazbenu priču.

"Otišli smo na more"

– Pjesma „Uranjam“ napisana je i snimljena na jedan, za nas, novi način. Otišli smo na more, točnije u Zablaće kod Šibenika gdje smo u dnevnoj sobi jedne kuće napravili studio. To je zapravo kuća gospodina Matka Grgasa koji radi s nama i snima nas od početka. Pjesma je nastala tamo, na licu mjesta, u ta četiri dana. Zvuk benda je opet malo drugačiji od onog kojeg smo imali na singlu „Padobran“, ali se mogu osjetiti neke poveznice u smislu produkcije i instrumenata. Ovaj put smo više pozornosti pridodali traženju pravog prirodnog zvuka svakog instrumenta. Što se tiče teksta, opet slušateljima ostavljamo na volju da ga protumače na svoj način. Zadovoljni smo time kako je publika prihvatila prvi singl na hrvatskom jeziku pa nastavljamo tako i dalje – kažu o pjesmi dečki iz Jam rituala, od kojih je svaki dao svoj obol njenom zanimljivom nastanku – Toni Tkalec je autor teksta, Edvin Đerahović glazbe, dok su Karlo Merkaš, Matija Burek i Matko Grgas zaslužni za aranžman te izvrsnu produkciju.

Snimili iPhoneom

Za produkciju videospota pobrinuli su se Antonio Mohenski i Marko Hosni, koji su nepogrešivo pogodili atmosferu pjesme, naglasivši ju fascinantnim koloritom i simbolikom lokacije.

– Spot smo snimali u suradnji sa Antoniom Mohenskim, a snimke iz zraka snimio je Marko Hosni. Zanimljivost je da je cijeli spot, osim snimaka dronom, snimljen sa iPhoneom. Sve je bilo odrađeno u jednom danu na zapuštenim bazenima u Varaždinu, a spot je koncipiran u razlikama i kontrastima, odnosno napravljen je u stilu pitanje/odgovor – kažu o spotu.

„Odlazi mrak. Pucanj Sunca ga otjera. I tako ja, satkan od par navika rasipam dan, a već sutra krug taj ponavljam“, dio je pomalo mračnog teksta pjesme koja propituje smisao postojanja i opisuje naizgled bezizlazno stanje u koje čovjek ponekad zapadne.

Video sadržaj
Galerija slika