Započeo glazbeno-zabavni program KVART

VV/MH | 20.8.2020. u 18:02h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Udruga mladih Varaždinski underground klub i ove godine, od 21. do 30. kolovoza organizira KVART - glazbeno-zabavni program za mlade u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu u Preradovićevoj 4 u Varaždinu. Upad je besplatan za sve zainteresirane. KVART je organiziran i pridržavat će se svih preporuka Stožera pa je broj posjetitelja i posjetiteljica koncerata i radionica ograničen važećim epidemiološkim mjerama. Kako bi se osiguralo mjesto na glazbenom dijelu programa, potrebno je prijaviti se putem google obrasca koji je dostupan na stranicama i društvenim mrežama od 18. kolovoza. 

Budući da su zbog virusa COVID-19 mnogi festivali diljem Hrvatske otkazani, organizatori iz udruge mladih su odlučili ugostiti dva renomirana festivala: krčki Velvet Festival i brački Graffiti na Gradele.

-KVART počinje u petak, 21. kolovoza u 17 sati tribinom Velvet Festivala o važnosti kulture u manjim sredinama, a nastavlja se Velvet Festival Soundsystem DJ-evima, Die Zoone Live performansom i DJ-icom Minolta. U subotu u KVARTU gostuju pulski community radio, Radio Roža i DJ Soul Ting, a kao zvijezde večeri dolazi sanjivi synth-pop duo Pocket Palma. Kroz tjedan, pripremljene su besplatne radionice ranojutarnje joge od 7 do 8 sati te organizirani treninzi samoobrane i borilačkih sportova No-Gi Jiu-Jitsu, no ako ste zainteresirani za laganiji trening i želite li probuditi dijete u sebu, pohodite radionice Hula-Hoopa u srijedu i četvrtak. Za one koji žele okusiti dašak atmosfere KVARTa, a moraju raditi – nema problema! U dvorištu je osiguran prostor s besplatnim internetom za CO-Working zonu u P4. Večernji sati u KVARTu rezervirani su pak za projekcije Trash Film Festivala. Drugi vikend Kvarta idealna je prilika da obnovite garderobu na Modnom buvljaku Ane Bacinger i Nele Kliček. U dvorištu P4 niknut će i novi mural kojeg će oslikati jedan od ponajboljih hrvatskih muralista i graffiti umjetnika Chez 186, a posjetitelje i posjetiteljice KVARTa očekuje i plesna produkcija P4chella i Lady’s night uz 3 varaždinske DJ-ice. Druga subota, 29. kolovoza starta s graffiti radionicama za mlade s Graffiti na Gradele festivalom, Chez186 dovršavat će mural, a DJ-evi Vikness i Tikach podizat će atmosferu. Koncertni dio rezerviran je za trap senzaciju: Swana i Dino Blunt. - opisali su organizatori programa. 

Detaljan program i satnice moguće je pogledati na FB (https://www.facebook.com/pecetri/ )i IG profilu (https://www.instagram.com/pecetri/), te na web stranici P4: https://www.pecetri.com/kvart-2020-program/.