Utvrđen kulturni, gastronomski i turistički program s mađarskim partnerima na VBV-u

N.L./VV | 20.4.2017. u 19:24h | Objavljeno u Društvo

Mađarsko izaslanstvo danas je u Varaždin došlo dogovoriti konkretne oblike prezentacije tijekom Varaždinskih baroknih večeri, čija je zemlja partner ove godine Mađarska.

Izaslanstvo predvođeno zamjenicom gradonačelnika Zalaegerszega Martom Tolvaj primila je Dragica Đula, povjerenica Vlade RH za Grad Varaždin. Naime, Zalaegerszeg je od 2006. godine partnerski grad Varaždina i predstavit će se tijekom Varaždinskih baroknih večeri.

– Sa Zalaegerszegom je još 2006. godine Grad Varaždin potpisao povelje kojima smo se obvezali na različite oblike suradnje. Na temelju tih suradnji Mađarska je postala zemlja partner Varaždinskih baroknih večeri. Podržavam ovu inicijativu kao povjerenica Grada Varaždina i pomoći ću da se pripremi i održi najesen. Vjerujem da će i novi gradonačelnik i Gradsko vijeće podržati suradnju, koja nikad nije bila upitna – rekla je Dragica Đula.

Zamjenica gradonačelnika Zalaegerszega Marta Tolvaj rekla je da im je velika čast što Zalaegerszeg predstavlja Mađarsku ove godine u rujnu u sklopu VBV-a.

– Kolege su danas predstavile i utvrdile program, konkretno, to su kulturni, gastronomski i turistički programi – otkrila je zamjenica gradonačelnika Tolvaj.

Dodala je da otpočetka suradnje s Varaždinom održavaju žive veze i da im je od 13 sestrinskih gradova upravo Varaždin najomiljeniji, a sastankom i dogovorom zadovoljan je i Rajmond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin, koji je otkrio da naglasak neće biti samo na službenom dijelu i koncertima.

– Prva tri dana u „off“ programu predstavit će se gastronomija, tradicijski obrti, folklor, a surađivat će i u pripremi međunarodne izložbe cvijeća. Danas su na sastanak došli ljudi koji su operativci u svojim konkretnim područjima. Vjerujem da će to biti izniman događaj za partnerstvo. Program je već definiran i bit će predstavljen i u Zagrebu, i u Budimpešti, i u Beču – zaključio je Rajmond Rojnik.