FOTO U Varaždinu počela četvrta Voogle konferencija na koju stigli vrhunski stručnjaci iz SAD-a Foto: Krešmir Čačić

FOTO U Varaždinu počela četvrta Voogle konferencija na koju stigli vrhunski stručnjaci iz SAD-a

IHR/Varaždinske vijesti | 28.3.2019. u 12:08h | Objavljeno u Aktualno

- Svake godine je drugačije i ove godine u Varaždin doveli smo 13 stručnjaka iz SAD-a. Ideja je kao svake godine razmjena dobrih praksi, prijenos njihovih iskustva u području tehnoloških inovacija i poduzetništva općenito. Kroz Voogle konferenciju spajamo mlade ljude, poduzetnike, stručnjake iz visokoškolskih institucija. Oni se ovdje druže jedan dan,  ali sigurno će ostvariti kontakte za cijelu godinu - rekao je Karlo Kukec, direktor Tehnološkog parka Varaždin glavnog organizatora četvrtog izdanja Voogle konferencije, poslovnog događaja na koji su ove godine stigli ljudi iz poduzetničkog sustava Chicaga, čime se nastavlja uspješna suradnja između dva grada.
Za dobru atmosferu na otvaranju pobrinuo se Pedja Bajović, standup komičar koji vodi cijelu konferenciju, a da je riječ o važnom događaju za Varaždin potvrdio je i dogradonačelnik Zlatan Avar.
- Voogle konferencija postala je svojevrsni brend. Drago mi je da se tu nalaze eksperti iz raznoraznih područja koji će razmijeniti iskustva i svoja viđenja u poslovnom svijetu. Očekujem da će iz ovog poslovnog druženja izaći nove poslovne ideje. Varaždin je rasadnik IT kadrova, a Tehnološki park je tu da pomogne mladim ljudima ako se odluče na određenu start up ideju, pokušaju realizirati tvrtku koja će biti uspješna za pet do deset godina - rekao je Avar.
Glavni aduti ovogodišnje konferencije koji se održava pod sloganom "Catalyze Croatia" su gosti iz SAD-a, startup natjecanje u kojem sudjeluje 10 međunarodnih timova te „business speed dating“, novi format poslovnih sastanaka.
Događanja će se odvijati tijekom cijelog dana, a sve se može pratiti i putem društvenih mreža, te diskutirati.

Galerija slika