U petak projekcija filma Božji čovik i predstavljanje knjige Apokalipsa - rat za duše

V.V. | 26.10.2016. u 18:41h | Objavljeno u Društvo

U petak 28. listopada će se, uz 20 gradova diljem Hrvatske, i u Varaždinu, održati večer s Draženom Bušićem autorom filma Božji čovik i knjige Apokalipsa - rat za duše.

Predstavljanje će se u Varaždinu održati u župi svetog Vida, Kapucinski trg u 20 sati. Tijekom večeri biti će prikazan cijeli film (60 min.), uz koji će autor predstaviti svoju novu, devetu po redu knjigu. Film na DVD-u i knjigu posjetitelji će moći nabaviti za vrijeme programa.

Posebni gosti biti će Boris i Dolores Bašić (Kaštel Novi).

Radnja dokumentarca Božji čovik kreće od osobnog svjedočenja čovjeka koji je bio ovisnik o heroinu, prati njegov životni put kroz smrtonosnu bolest, preko pokušaja suicida te vodi ka obratu koji se dogodio u Kući susreta Tabor. Njegovu obraćenju slijedio je obraćenje njegove obitelji. Boris i njegova supruga Dolores ne samo da su povjerovali u Krista, oni Mu već deset godina svim srcem služe! U Kaštel Novom su pokrenuli molitvenu Zajednicu sveti Leopold u kojoj su svoju novu duhovnu obitelj pronašli mnogi koji su i sami nekada bili na rubu društva: bivši narkomani, osuđivani kriminalci… Ukratko, riječ je o iznimnoj službi koja se temelji na zahvalnosti Bogu a koja sada već dotiče stotine ranjenih i opterećenih.

U filmu Sudjeluju: Boris i Dolores Bašić, o. Branko Zebić, don Jure Vrdoljak, fra Ivan Matić te članovi Zajednice sveti Leopold.

Knjiga Apokalipsa - rat za duše je knjiga nade. Govori o posljednjim vremenima ali na bitno drugačiji način od većine drugih koje se bave ovom tematikom. Autor ukazuje na znakove koji najavljuju najvažnije događaje koji će se odigrati na Zemlji ali bez populizma i senzacionalizma. Čitatelj zato ovdje dobiva vrlo realan uvid onoga što se sprema i gdje smo sada mi u svemu tome. Ovo je poziv kršćanima da prepoznaju te znakove ali ujedno i poticaj da započnu djelovati u sili Duha Svetoga kao nikada do sada. Apokaliptički rat za duše već traje. Autor poručuje: „Pokrenimo se jer vremena je sve manje!“