U Knegincu održan 5. tradicionalni festival kajkavskih običaja i pjesama "Poišči kaj"

VV | 25.4.2017. u 12:28h | Objavljeno u Društvo

Pred mnogobrojnim gostima u sportskoj dvorani Osnovne škole Kneginec Gornji, na Uskrsni ponedjeljak, održan je 5. tradicionalni festival kajkavskih običaja i pjesama, „Poišči kaj“.

Na kajkavštini, čistoj i staroj, govorili su, pjevali i družili se mnogi predstavnici kaj-scene, a među njima bili su Barbara i Rajko Suhodolčan, Gordana Ivanjek Tušek i Radek Brodarec. Osim njih, nastupile su i ženske vokalne skupine Kaliope i Kneginje, tamburaški sastavi Taliri, Ex Fakini i Lajk, glazbeni sastav Stari zajci, pjevački zbor Podravina, učenice Marta Peček, Tena Kramar i Ana Novotny, Dominik Pofuk, folkloraši KUD-a “Knegingrad” te mališani dječjeg vrtića „Bubamara“.

Festival je pokrenut zbog značaja koji jezik ima na govornike. On označava identitet i kulturnu baštinu, otkriva tko smo, odakle dolazimo i kulturu kojoj pripadamo.

- S ponosom i željom da ono vrijedno ostane sačuvano, željeli smo ponovno oživjeti i pokazati djelić uspomena, sačuvanih u originalnosti hrvatske kajkavštine u pjesmi, plesu i stihu - rekli su organizatori festivala, ujedno najavljujući festival “Poišči kaj” i sljedeće godine na Uskrsni ponedjeljak.

Označeno u
Galerija slika