Trauma i The Richter spremaju žestoku svirku u Rogozu u subotu

VV | 7.11.2017. u 14:21h | Objavljeno u Društvo

Udruga Kulturana iz Varaždina organizira u 22 sata u subotu 11. studenoga koncert varaždinskih grupa Trauma i The Richter u kazališnom prostoru Scena & Bar Rogoz. Najbolja najava za koncert možda su riječi novinara i poznavatelja rane varaždinske rock scene Gorana Štimeca.

- Bila je godina 1990. kad je Trauma u podrumu varaždinske Gimnazije odsvirala svoj prvi koncert, na kojem su Robert Zernec Zera i ostatak ekipe iz benda udarili temelje nečega što danas, sasvim sigurno, može nositi pridjev kultno. Koliko taj pridjev možda zvuči pretjerano i nezgrapno kad ga se pridijeli nekom lokalnom bendu, koji je u proteklih sad već 25 godina tek u nekoliko navrata nepretenciozno iskoračio iz tih lokalnih okvira, ako uopće postoji neki od sastava u ovome kraju koji uživa takav status, onda je to prije svega Trauma - napisao je prije dvije godine o toj grupi novinar Goran Štimec nakon njihovog koncerta u Rogozu, koji se pretvorio u jam session, jer se za instrumentima izmijenilo "pola publike".

The Richter je novi varaždinski bend, ali ni njegovi članovi nisu od jučer.

- Četiri člana, četiri instrumenta, četiri godišnja doba! Od proljeća 2015. godine, kao puzzle svakojakih boja i oblika sastavlja se varaždinski bend pod nazivom Richter. Žestoki, reski rifovi u stopu prate tekstove inspirirane trenutačnom emocijom strasti, veselja, žudnje ili svojevrsnog bunta. Punkerizirani alternativni rock, amortiziran oblacima varaždinskog neba - stoji u opisu benda dvije godine.

dvije godine