Traju prijave filmova na 12. VAFI & RAFI festival

VV | 15.2.2021. u 14:31h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Početkom mjeseca službeno su otvorene prijave na dvanaesti po redu VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih, a prijave traju do 15. ožujka. Ovogodišnje izdanje festivala bit će održano u Rijeci od 27. do 29. svibnja, a zatim u Varaždinu od 3. do 6. lipnja. Zemlja partner bit će Srbija.

Na VAFI & RAFI festivalu natječu se animirani filmovi u dvije sekcije – VAFI gdje se natječu filmovi koje su radila djeca i mladi do 18 godina starosti, te RAFI gdje se natječu profesionalni animirani filmovi za djecu i mlade u četiri kategorije namijenjene za dobne skupine. Po završetku prijava selekcijska komisija će pregledati prijavljene animirane filmove, a koji će filmovi ući u natjecateljsku konkurenciju, saznat će se početkom travnja. Više informacija o prijavama i o samom Festivalu možete pogledati na službenim internetskim stranicama.

Studenti Sveučilišta Sjever na Odjelu za multimediju, oblikovanje i primjenu radili su u sklopu kolegija grafički dizajn plakat i vizual za 12. VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih. Ovo je šesta akademska godina suradnje između Sveučilišta Sjever i Filmsko-kreativnog studija VANIMA iz Varaždina, udruge koja je uz Javnu ustanovu u kulturi Art-kino iz Rijeke, organizatora ovu manifestaciju.

- Srbija, koja je ovogodišnji partner VAFI & RAFI festivala, je zemlja bogate kulture i tradicije. Upravo te činjenice su nam bile glavni izvor inspiracije za izradu vizuala temeljenih na njihovim tradicionalnim motivima. Centralni motiv su dječak i djevojčica u narodnoj nošnji dok ostatak plakata nadopunjuj tradicionalni ukrasni vezovi - rekao je Leo Gere, student iz Slavonskog Broda.

- Budući da smo obojica studenti Multimedije, oblikovanja i primjene na Sveučilištu Sjever nije nam bilo strano napraviti vizuale za ovogodišnji festival, a uz grafički dizajn naš je glavni interes video produkcija - istaknuo je Ivan Kalmeta, student iz Zadra

Direktor VAFI & RAFI festivala Hrvoje Selec je čestitao studentima na njihovom rješenju ovogodišnjeg vizuala te je ujedno zahvalio profesorima sa Sveučilišta Sjever, doc. art. Robertu Gečeku i asistentu Ivanu Goranu Žunaru na ponovno uspješnoj suradnji.

12_VAFI_RAFI_plakat.jpg

VAFI_RAFI_sl1.jpg

VAFI_RAFI_sl2.jpg