TRAILER: Filmom "Moj dom" u srijedu se nastavljaju KineDokove projekcije u Vakuum klubu Foto: snapshot/YT

TRAILER: Filmom "Moj dom" u srijedu se nastavljaju KineDokove projekcije u Vakuum klubu

N.L./VV | 11.10.2016. u 20:17h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Ovog tjedna u VAKUUM klubu započinje projekcija filmova u suradnji s kinom Galerija te će se prikazivati tri dokumentarca projekta KineDok. Prošle godine se pokazalo kako među mladima ima zainteresiranih za „rubne“ teme – socijalno ugroženije skupine, skupine marginalizirane od društva te analize političkih i općenito sustavnih nepravdi. Uobičajeni termin je srijedom u 18 u prostorima VAKUUM kluba.

Prvi od izabrana tri dokumentarca je Moj dom (oiriginalni naslov: Jáma) koji govori o jednoj ukrajinskoj obitelji koja odbija napustiti svoju kuću, ali i svoj način života. Dotaknuta je problematika ruralnog i urbanog te općenito modernizacije načina življenja. Prikazivat će se 12. listopada u 18 sati u prostorima VAKUUM kluba, a prije same projekcije će nam o ovoj zanimljivoj tematici reći više članovi varaždinske udruge Gredica.

U srijedu 19. listopada očekuje vas dokumentarni film pod nazivom Drifter. Tema ovog filma trebala bi biti zanimljiva svim fanovima Need for Speeda i kompjutorskih igara slične vrste, ali i perspektivnim vozačima koji koriste automobil i za neke druge stvari, a ne samo za prijevoz. Kako je to kad naše želje i karijerni odabiri nisu u dodiru sa stvarnošću, moći ćete vidjeti u Drifteru!

 

MOJ DOM:

Urbanizacija naselja odnijela je svoj danak koji su platili vlasnici svih susjednih kuća. No ne i ona Natašine obitelji, koja se unatoč financijskim ponudama, prijetnjama, pa i fizičkim nasrtajima investitora odbija odseliti u stan i napustiti način života na koji je navikla. Kamera je punih pet godina pratila jednu (ne)običnu obitelj koja se odlučila oduprijeti „modernizaciji“. Koliko daleko će ići u obranu svoga doma?

Naslov (originalni): Jáma

Vrijeme: 84

Redatelj: Jiří Stejskal

Jezik: ukrajinski

Godina: 2014

Zemlja: Češka

Producent: Pavla Kubečková, Tomáš Hrubý

Video sadržaj