Srijeda u Muzeju ove godine započinje predavanjem Usred ratova i terorizma

V.V. | 6.1.2017. u 21:06h | Objavljeno u Društvo

Nakon kraće stanke ovogodišnji ciklus Srijeda u Muzeju započinje predavanjem pod naslovom Usred ratova i terorizma, koje je pripremio Igor Tabak, analitičar portala OBRIS Obrana i sigurnost.

Dok se mediji trude sustavno pratiti vanjsku politiku i razvoj odnosa u dalekim krajevima, sve je manje sredstava da se to radi kontinuirano i iz prve ruke. Takve situacije izazivaju otegotno praćenje dugotrajnih kriznih žarišta, koja produciraju valove terorističkih djelovanja i ratne sukobe, čime se bave specijalizirani analitičari na područjima vojnih, obrambenih, sigurnosnih i vanjskopolitičkih pitanja.

Igor Tabak jedan je od rijetkih takvih hrvatskih analitičara, koji ove teme, kao neovisni stručnjak, istražuje već više od 20 godina. O svojim iskustvima i procjenama, te aktualnim prilikama u Hrvatskoj i regiji, pa i širem globalnome kontekstu, govorit će na Srijedi u Muzeju, koja je na rasporedu 11. siječnja. Predavanje se održava od 19 sati, u palači Herzer (GMV Franjevački trg 10), a ulaz je besplatan.

O ovome programu, kao i o ostalim Srijedama u Muzeju, od sada se više informacija može naći i u Varaždinskom muzealcu, novom glasilu Gradskog muzeja Varaždin, čiji je prvi broj objavljen u siječnju ove godine.

Varaždinski muzealac besplatno je glasilo i objavljivat će se na mjesečnoj bazi, a sadržavat će, pored programskog rasporeda Srijeda u Muzeju, i ostale informacije o radu varaždinskoga muzeja. Glasilo se može dobiti na prijamnim prostorima za posjetitelje u Starome gradu te palačama Herzer i Sermage, a bit će dostupno i u digitalnoj inačici na adresi www.gmv.hr.

Označeno u