Punk rock grupa "Crna kronika" vraća se ponovo na varaždinsku i hrvatsku rock scenu

J.Š./Varaždinske vijesti | 1.7.2018. u 15:30h | Objavljeno u Društvo

Punk rock grupa "Crna kronika" nakon punih 40 godina od svog prvog nastupa, vraća se ponovo na varaždinsku i hrvatsku rock scenu cjelovečernjim koncertom, koji će se održati u subotu, 7. srpnja u Varaždinu, u dvorištu Palače Sermage u 21,30 sati.

Da podsjetimo, "Crna kronika" je osnovana 1978. godine u vrijeme pojave punka i novog vala koji su na ovim prostorima i tadašnjoj rock sceni bivše države ostavili neizbrisiv trag.

Nastupajući u mnogim gradovima, zajedno sa ondašnjim zvijezdama punk i rock scene kao što su Azra, Buldožer, Film i Prljavo Kazalište, grupa "Crna kronika" se uspjela nametnuti publici sa svojim prepoznatljivim pjesmama, kao što su „Stambeni problemi“, „Noćna smjena“, „Varaždinu moj“, „Grupa iz garaže“…

Osim navedenih i drugih pjesama iz 80-tih, "Crna kronika" svirat će na ovom povratničkom koncertu i desetak novih autorskih pjesama koje su nastale u zadnjih godinu dana.

Članovi "Crna kronika" krajem 70-tih bili su: Ignac Klarić-vokal, Robert Kontrec-bas gitara, Srećko Kekez-solo i ritam gitara te Mario Oreški na bubnjevima. Grupa je nastupala puno puta i u Varaždinu po, tada vrlo popularnim mjestima u gradu kao što su bili – Dvorana Graberje (na popularnim Gitarijadama), Dom željezničara, Kino Sutjeska, terasa Graničar, Kino Park, terasa Robne kuće VA-MA i mnogim drugima mjestima…sve do 1983. kada su članovi otišli na odsluženje vojnog roka. Nakon povratka iz vojske band je svirao još jedno kraće vrijeme, nakon čega je nastupila poduža stanka do današnjih dana.

Prije godinu dana grupi su se priključili novi članovi - Dejan Parlaj Žeta na solo gitari i Mario Mudri na bubnjevima, koji će uz originalnu postavu banda nastupiti pred varaždinskim ljubiteljima punk-rock glazbe.

Cijeli koncert, koji će biti održan u sklopu Festivala varaždinskih dvorišta bit će sniman i audio i vizualno te će se ti materijali koristiti u izradi novog spota grupe.

Označeno u