Podržite male pjevače iz Hrvatske i Slovenije na 7. festivalu "Djeca pjevaju"

Varaždinske vijesti | 28.3.2019. u 21:09h | Objavljeno u Društvo

U petak 29. ožujka, s početkom u 18 sati, u dvorani Graberje održat će se 7. festival "Djeca pjevaju".

Na ovogodišnjem festivalu predstavit će se 26 novih autorskih pjesama u izvođenju malih pjevača iz Hrvatske i Slovenije.

- Od samog početka na festivalu pjevaju djeca DND-a Varaždin, kao i posebno talentirani predstavnici osnovnih škola, gradova i općina sjeverozapadnog dijela Hrvatske. Po prvi puta na festivalu imamo predstavnicu OŠ Selnica iz Međimurske županije. Pjevače prati zbor "Mali slavuji" DND-a Varaždin i zbor OŠ Šemovec. Veselje i navijanje djece obilježi svaki festival "Djeca pjevaju" u prepunoj dvorani Graberje. Festival je natjecateljskog karaktera i stručni žiri će izabrati najbolje male pjevače - ističu organizatori festivala, a to je Udruga Festival iz Varaždina, dok je glavni partner marketinška agencija Tin marketing, u čijem tonskom studiju su snimljene sve pjesme.

Posebna gošća bit će Gabrijela Hrženjak koja je svojevremeno kao djevojčica i sama nastupala na ovom festivalu, a sada je studentica solo pjevanja na glazbenoj akademiji u Ljubljani. U programu festivala nastupit će i UPS Feel.

- Festival "Djeca pjevaju" u svojem 7. izdanju jedinstven je po broju dječjih autorskih pjesama. Uz podršku Grada Varaždina, Varaždinske županije, Zajednice športskih udruga Grada Varaždina, TZ Grada Varaždina, TZ Varaždinske županije, Koncertnog ureda Varaždin, drugih općina i gradova, Varaždinske televizije, Dječje televizije, Društva Naša djeca i medija prerastao je u renomirani dječji festival u Hrvatskoj - ističu organizatori.

Festival će voditi poznata varaždinska voditeljica Andrea Loparić, a nagrade za male pjevače osigurali su MVV, Magro i Tin marketing. Idejni začetnik i organizator festivala, varaždinski pjevač, radijski i TV voditelj Nenad Kumrić Charlie poziva svu djecu, roditelje, djedove i bake te navijače da u petak dođu na 7. festival "Djeca pjevaju".

Ulaz na festival je besplatan.