Počinju jubilarni 10. Dani smijeha Kerekesh teatra uz dvije nove predstave u programu Foto: Kerekesh teatar

Počinju jubilarni 10. Dani smijeha Kerekesh teatra uz dvije nove predstave u programu

Varaždinske vijesti | 7.3.2019. u 14:57h | Objavljeno u Društvo

Ova 2019. godina bit će posebna za Kerekesh teatar. Osim što će izdati svoj prvi dugometražni film prema vlastitoj predstavi "Ufuraj se i pukni" čija premijera u hrvatskim kinima će biti 4. travnja, u Varaždinu će od sutra na međunarodni Dan žena krenuti jubilarni 10. Dani smijeha. Na njima će se po prvi puta izvesti i dvije nove predstave Kerekesh teatra: "Pod hitno na hitnu" i "Bibi i Bubi".

"Pod hitno na hitnu" autorska je predstava Ljubomira Kerekeša. "Pacijenti" u ovoj predstavi imaju hitne slučajeve, ali samo prema vlastitom mišljenju tumačenja bolesti. Iznenadni napadaji bolesti kao i nedefinirana stanja organizma, zajedno sa nepoželjnim nuspojavama klijentele, razlogom su odigravanja ovog više milog nego nemilog događaja. S medicinskog aspekta, korisnici koji se zatiču u prostoriji hitne medicinske skrbi, ne raspolažu poviješću bolesti, već raspolažu vlastitom dijagnozom, samo-uvjerenjem i dozom razočaranja u zdravstveni sustav. Predatava je na rasporedu u petak, 16. ožujka, u Varaždinu.

"Bibi i Bubi" autorska je predstava Jana Kerekeša o dvojici smetlara u 2034. godini kad je naš planet postao jedno veliko smetlište. Bibi i Bubi su junaci modernog doba koji većinu djetinjstva provode na smetlištu. Koliko god im roditelji ne dopuštaju to, njih veseli što dolaze doma prljavi, neuredni i smrdljivi. Kroz igru i niz duhovitih situacija pokušati će sastaviti podmornicu i pronaći škrinju u kojoj se nalazi plan za spas svijeta. Ništa u životu nije lako, pa tako nije lako ni promijeniti svoje navike i učiniti svijet boljim. Predatava je na rasporedu u petak, 16. ožujka, u Ludbregu.

Program počinje 8. ožujka u varaždinskom HNK-u:

- BIBI I BUBI - Kerekesh Teatar – 10.00h (predstava za škole)
- BIBI I BUBI - Kerekesh Teatar – 11.30h (predstava za škole)
- JA, TATA! - Teatar Exit Zagreb i Teatroman Zagreb – 18:00h (prodana predstava)
- JA, TATA! - Teatar Exit Zagreb i Teatroman Zagreb – 20:30h
- JELINEK vs. JELINEK - Mada Peršić- 22.00h – *cabaret scena (Europa Media)

Osim Varaždina, Tjedan smijeha ugostit će i mnogi drugi gradovi i općine: Ludbreg, Lepoglava, Varaždinske Toplice, Cestice, Sračinec, Petrijanec, Donji Kneginec, Trnovec Bartolovečki, Ljubešćica, Vinica, Sveti Ilija, Hrastovsko, Donja Voća, Jalžabet, Maruševec i Strahoninec.

Više informacija o svim predstavama na 10. Danima smijeha, pogledajte na stranicama Kerekesh teatra.