Pobjegnite u čarobnu prirodu Mrežnice i zabavite se na R/verse Festivalu

V.V. | 20.6.2017. u 20:30h | Objavljeno u Društvo

Prvi pravi ljetni bijeg iz gradova je na drugi ljetni dan, u četvrtak 22. lipnja, kada počinje produljeni, neradni vikend, a veliki broj zaljubljenika u glazbu i netaknutu prirodu odlučit će se za odlazak na prvi R/verse Festival (22.-25. lipnja 2017.) koji organiziraju ekipe Illectricity i MoDem festivala na spektakularnoj lokaciji uz samu rijeku Mrežnicu, u Donjem Primišlju pokraj Slunja.

Festival želi posjetiteljima ponuditi događaj koji bi na jednom mjestu spojio višednevni bijeg iz urbane i radne sredine u čarobnu prirodu, boravak u oslobađajućim uvjetima kampiranja pod vedrim nebom uz svu potrebnu infrastrukturu te s glazbom koja te blagodati dodatno podcrtava i raspiruje.

Nadomak festivalske lokacije nalazi se i nekolicina raskošnih parkova prirode među kojima se posebno ističu Plitvička jezera i Rastoke. Za one nemirnijeg duha, u samoj blizini je i najveći europski zipline, a moći će se spuštati Mrežnicom kajacima.

R verse Festival lokacija 3

Uzbudljiva glazbena imena

Festivalska ulaznica omogućava ulaz na festival, četverodnevni kamping i parking i iznosi 170 kuna do 22. lipnja. Na samoj festivalskoj lokaciji ulaznice će se moći kupiti po cijeni od 200 kuna. U ponudi trenutačno ne postoje dnevne festivalske ulaznice, a važno je naglasiti kako sva djeca ispod dvanaest godina i u pratnji roditelja imaju slobodan ulaz te su dobrodošli i kućni ljubimci.

Među pedesetak glazbenika koji će tvoriti gotovo neprekidnu zvučnu techno/house/disco/electro/bass/hip-hop/d'n'b/juke/footwork kulisu nalaze se internacionalna i hrvatska imena kojima je zajednička kvaliteta i glazbena raznovrsnost.

Za najkvalitetniji zvuk pobrinut će se partner festivala – Funktion-One soundsystem, a organizatori najavljuju i posebno ugođene dnevne, laganije glazbene setove te noćne dinamičnije setove s mističnim, hipnotičkim i psihodeličnim ritmovima.

Među headlinerima se nalaze majstor i kolekcionar duba i minimalne elektronike Deadbeat, eklektična gospodarica plesnih podija i radijskih valova Eclar Fifi, španjolski Šveđanin kojeg je proslavio sirovi, iskonski house zvuk DJ Seinfeld te makedonski producent Herzel –jedan od najzanimljivijih projekata regionalne techno/acid/post dubstep scene s uspješnom internacionalnom karijerom.

R verse Festival kajakarenje Mrezînicom

Line-up sastavljen je i od pomno biranih i uzbudljivih glazbenih imena iz Hrvatske i susjednih država: iz Slovenije dolaze Aural Fiction, Žiga Murko i Softkinson, iz Austrije alllone i doze, Mađarsku predstavljaju Bergi, Uffalo Steez i Utero, Italiju Mental, Srbiju DJP i Lüle, dok domaću scenu predstavljaju neki od najktivnijih i najuzbudljivijih DJ-eva i nastupa uživo:
Arboretum Kolektiv, Ivna Ji&Samo Tako, Koolade, Borut Cvajner, DJ Labud, Dubok, El Commando, lilacube, Pytzek i Mislav, Val Vashar, Qwerty, SZCH, 207, Brogy, Dots, Inchoon, Lovro Klop, Luka Eterović, Oberkull, Radio Esplendor DJs, SapLeo, Shao, Sladoled, Vrle i članovi CFSN kolektiva.

Ekološki osviješten festival

R/verse Festival je ekološki osviješten, te pod boravkom u prirodi podrazumijeva ponašanje koje je u skladu s očuvanjem iste. Od smještajnih kapaciteta, na raspolaganju je kamping lokacija s potrebnom higijenskom infrastrukturom te s eko volonterima koji će pomagati sa smještajem. Hrana je osigurana, a u skladu s pravilima robinzonskog turizma – signala za mobitel nema!

Ulaznice kupite u sustavu Entrio, a više informacija nađite na Facebook stranici festivala.

Označeno u