Po predlošku varaždinske ilustratorice Smiljane Čoh priprema se animirana TV serija Foto: Ilustracija

Po predlošku varaždinske ilustratorice Smiljane Čoh priprema se animirana TV serija

vv | 6.5.2019. u 16:03h | Objavljeno u Društvo

Na temelju slikovnica, koje je ilustrirala Smiljana Čoh, a tekst napisao Julian Lennon, izgledno je će se raditi animirana TV-serija!

Dogodi li se to uistinu, bit će to izniman uspjeh varaždinske ilustratorice, koja se s ilustriranjem počela baviti prije još kao studentica, kada je počela ilustrirati za dječje časopise “Zvrk” i “Tintilinić”, a danas radi za klijente diljem svijeta među kojima je i spomenuti publicist, aktivist i glazbenik, sin zacijelo najpoznatijeg člana sastava The Beatlesa. Radi se na pilot epizodi za seriju koju bi radio “Gaumont”. Pogledala sam ugovor i moglo bi se znati više do jeseni, ali moguće je i da produže taj probni period na još 15 mjeseci. Nakon probnog perioda, znat će se hoće li raditi cijelu seriju. Je li to uspjeh, pitanje je što se pod time misli, tako da ne znam jesam li uspjela. Ovisi što si postavite kao cilj. Uvijek ima prostora za rast - veli nam Smiljana Čoh, napominjući da ona neće raditi na seriji, već bi se koristile ilustracije, koje je već napravila kao predložak za seriju.
Mnogima, pa i ljudima iz Gaumonta svidjele su se slikovnice “Touch the Earth”, “Heal the Earth” i Love the Earth”, koje je ilustrirala zadnjih tri godine, a čiji je tekstopisac Julian Lennon. Do tog je angažmana, kaže, došla kao i do svakog posla.
- Kao i kad je u pitanju svaka druga ponuda, agentica Anne Moore Armstrong iz “The Bright Agency”, javila mi je da se traži ilustrator za projekt, odnosno da im se sviđaju moje ilustracije. Tražili su da nacrtam avion, koji podsjeća na pero. Napravila sam nekoliko probnih ilustracija i odabrali su me za projekt. Sad nakon tri godine trilogija je vani. Dio prihoda od prodaje knjige se odvaja za humanitarne i projekte vezane uz zaštitu okoliša fondacije koju je osnovao Julian Lennon, “White Feather Foundation”, ukazuje varaždinska ilustratorica, dodajući da se radi o projektima vezanim u čistu vodu, škole za djevojčice i uvođenje “hitne pomoći” na motorima u Ugandi.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...