Plesni studio Vindi pripremio novu predstavu koju izvode 17. i 18. veljače u HNK

VV | 16.2.2018. u 09:27h | Objavljeno u Društvo

I ove godine u okviru Zimske završne produkcije Plesni studio Vindi pripremio je novi projekt koji izvode 17. i 18. veljače u gledalištu Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu u 18 sati.

Ovaj puta inspiraciju potražili su u glazbi i pokretu koja dolazi sa svih kontinenata. Australijski Aboriđini, Sjevernoamerički Indijanci,Kinezi, Japanci i njihovi plesovi poslužili su kao predložak koreografije suvremenog plesa. Tu su i Afrika, Južna Amerika, Irska, Španjolska, Indija. Inspiraciju su potražili i u plesovima Roma, Portugala, Grčke, Rusije, Francuske i Arapskih plesova.

U programu sudjeluje 145 plesača uzrasta od 4 do 18 godina koji su zajedno sa voditeljicama Davorkom Čorko Rodeš i Sanjom Bošnjak osmislili i izradili dio koreografije. Uz njih u koreografskom timu ovog programa pojavljuju se i Ilijana Lončar, Maša Kolar i Petra Hraščanec. Kostimografiju ovog projekta potpisuju: Melanija Rusak, Ana Kraš Šoštarić, Dubravka Kranjc-Rak i Monika Marić Tepšić.

Glazbenu matricu izradio je Marin Kereša, a programsku knjižicu Ana Sever.

Ton majstor je Zlatko Milec, a majstor rasvjete Marijan Štrlek. Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni kazališta. Pokrovitelj programa je Vindija d.d.