Pisac Marko Vidojković u Zagrebu predstavlja "E baš vam hvala"

VV | 13.4.2018. u 08:36h | Objavljeno u Društvo

Pisac Marko Vidojković će u Zagrebu u petak 13. travnja od 19 sati u Megastoreu "Hoću knjigu", Bogovićeva ulica, a u Rijeci dan poslije, 14. 4. u Dnevnom boravku od 20 sati gostovati na tribini Pisac i građanin kod Željke Horvat Čeč, predstaviti svoj zadnji akcijsko-satirični-parapovijesni SF roman "E baš vam hvala", apsolutni hit koji je u Srbiji prodan u više od 15.000 primjeraka u roku od nepunih osam mjeseci, koji je istodobno objavljen i u Hrvatskoj. Pomoći će mu u tome Kruno Lokotar, suurednik knjige.

Više o svemu FB događaj

O romanu:

„U paralelnom univerzumu urnebesnog, zabavnog, a opet i sasvim ozbiljnog Vidojkovićevog romana, Jugoslavija se nikada nije raspala, svi smo bogati, zdravi i potentni samoupravljači i ide nam baš dobro, a kosmičkim kvarom uskrsli četnici i ustaše će na kraju, naravno, dobiti po nosu (uz izvesno žaljenja dostojno, ali neophodno „kršenje ljudskih prava“). Jer su negativci i negotivci koji dolaze iz paklenog sveta raspada i užasa – dakle, iz naše dronjave stvarnosti, iz najinferiornije verzije nas samih. Bogme, ako pronađem kapiju paralelnog sveta iz ove knjige, nećete me više videti ovde.“ (Teofil Pančić)

„Zamislite život u kojemu rutinski konzumirate izdašni ménage à trois, pa dođete u priliku – a svi o tome sanjarimo – da škicnete svoj pogreb i provjerite tko je stigao, a tko vas mrtvoga zaobišao, je li se plakalo koliko treba… Ili da upoznate svoje neznano i neželjeno dijete, ali dijete zaboga!, da vidite svoj razvitak u drugim okolnostima, općenito, da imate priliku naknadno popraviti koji izbor, osobni ili tuđi, i drugačije zaokrenuti povijesni meandar, kreirati povijest intervencijom kao multidimenzijski gerilac, kao Terminator, samo još bolje, kao heroj socijalističke revolucije! Ako vas nešto od toga privlači, prestanite imaginirati i uzmite ovu knjigu u kojoj se ostvaruju hrabre želje i sanjarenja, satirično-akcijski SF Marka Vidojkovića, roman koji bi morao postati hit u više dimenzija i država.“ (Kruno Lokotar)