Pajdašicama iz Ludbrega i Acapelli iz Sračinca srebrne plakete na državnom susretu u Sisku Foto: Grad Ludbreg

Pajdašicama iz Ludbrega i Acapelli iz Sračinca srebrne plakete na državnom susretu u Sisku

Varaždinske vijesti | 27.11.2019. u 20:29h | Objavljeno u Društvo

16. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava, nacionalna manifestacija posvećena vokalnom stvaralaštvu Republike Hrvatske, prošlog je vikenda drugi put uspješno održana u gradu Sisku.

Više od 350 pjevača sudionika svoj su nastup na susretu morali izboriti pobjedom na županijskim smotrama koje su održane tijekom godine. Program Susreta bio je usmjeren na predstavljanje najvrjednijih ostvarenja amaterskog pjevanja u Hrvatskoj koje karakterizira raznolikost i bogatstvo repertoara te stilova pjevanja. Prvog dana, u subotu, 23. studenoga od 17 sati, održan je koncert malih vokalnih sastava u kategorijama izvorne pučke glazbe i folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova, dok je drugi dio Susreta održan 24. studenoga od 18 sati kada su nastupili sastavi u kategorijama slobodnih stilova i žanrova i klasične glazbe.

Uspješni na državnoj smotri bili su Ženska vokalna skupina "Pajdašice" KUD-a "Anka Ošpuh" Ludbreg i Mješoviti vokalni sastav "Acapella" KUD-a "Zavičaj" Sračinec. Pajdašice su osvojile srebrnu plaketu u kategoriji malih folklornih sastava i komornih zborova, dok je "Acapella" svoju srebrnu plaketu osvojila u kategoriji slobodnih stilova i žanrova.

Za Pajdašice su nastupile Stela Pavetić, Ana Katalenić, Brankica Pivac, Ivana Jalšić Kolak, Irena Frančić, Maša Horvat, Andreja Horvat Ročkar i Doroteja Novak, pod vodstvom prof. Zdenke Knapić. Pajdašice će s ovim programom nastupiti i 25. siječnja 2020. na Županijskoj razglednici u KC Ivan Rabuzin u Novom Marofu s početkom u 18:00 sati, gdje će nastupiti sve najuspješnije amaterske udruge Varaždinske županje koje su se u ovoj godini plasirale na državna natjecanja.