Otvorena izložba "Glazbena škola u Varaždinu - 190 godina djelovanja" Foto: Varaždinska županija

Otvorena izložba "Glazbena škola u Varaždinu - 190 godina djelovanja"

Varaždinske vijesti | 13.12.2018. u 16:59h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Gradskog muzeja Varaždin i Glazbene škole u Varaždinu jučer je u Galeriji starih i novih majstora otvorena izložba "Glazbena škola u Varaždinu – 190 godina djelovanja".

Uz ministricu znanosti, obrazovanja i sporta Blaženku Divjak, gradonačelnika Varaždina Ivana Čehoka, biskupa varaždinskog mons. Josipa Mrzljaka te ravnatelja Gradskog muzeja Varaždin Ivana Meseka otvorenju izložbe prisustvovala je i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević. Istaknula je da je ovo velika godina za varaždinsku glazbenu institucija koja je iznjedrila iznimno veliki broj glazbenih velikana.

- Ovo je jako važna obljetnica za Glazbenu školu i prilika je da se prisjetimo i zahvalimo svih bivših i sadašnjih glazbenih velikana koji su pohađali ovu školu. Također veliko poštovanje i zahvala svim sadašnjim i bivšim profesorima koji su prenosili znanje s generacije na generacije učenika. Upravo su ti učenici, nastavljajući obrazovanje u glazbenim zavodima i akademijama širom svijeta, izgradili uspješne karijere solista, komornih glazbenika te glazbenih pedagoga,a to je školi dalo izniman ugled u Hrvatskoj i svijetu. Varaždinska županija iznimno se ponosi Glazbenom školom te razgovaramo o osnivanju Konzervatorija kojeg ova umjetnička i obrazovna institucija svakako zaslužuje – zaključila je Natalija Martinčević.

Izložba je otvorena jučer, 12. prosinca, a može se razgledati do 3. ožujka 2019. godine.

131218_glazbena_izlozba_2.JPG

131218_glazbena_izlozba_3.JPG

131218_glazbena_izlozba_4.JPG