Odlazi iz grada: izložba o stoljeću rada poznate tekstilne tvrtke Varteks u rujnu u Zagrebu Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Odlazi iz grada: izložba o stoljeću rada poznate tekstilne tvrtke Varteks u rujnu u Zagrebu

Igor Čolaković | 30.7.2019. u 08:20h | Objavljeno u Društvo

Zagrebački Muzej za umjetnost i obrt novu će izložbenu sezonu početkom rujna otvoriti izložbom koja će biti posvećena varaždinskom Varteksu. U suradnji s Gradskim muzejom Varaždin i tvrtkom Varteks Muzej za umjetnost i obrt na ovoj će izložbi predstaviti stoljeće rada ove najveće i najuglednije tekstilne kompanije u našoj zemlji.

- Izložbom široj javnosti želimo pokazati povijesne temelje na kojima se zasniva današnji projekt novog, modnog branda Varteks. Danas je Varteks ime koje baštini najpozitivnije značajke stoljetnog rada i djelovanja Varaždinske tekstilne tvornice, čiji su tekstilni proizvodi u velikoj mjeri obilježili modne trendove, ne samo u Hrvatskoj. Na izložbi će biti posebno predstavljeni i budući strateški pravci razvoja kompanije i brenda Varteks, koje, kao i vizualni identitet izložbe, potpisuje kreativna agencija Brigada - istaknuli su u kompaniji Varteks, povodom skorog otvaranja ove zagrebačke izložbe.

Izložba će biti otvorena 4. rujna, u novom, redizajniranom postavu, a izložbu će pratiti iznimno zanimljiv popratni program radionica i evenata, koje će organizirati Varteks, MUO i Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu.