Novogodišnji koncert Tamburaškog orkestra HRT-a u HNK Varaždin: Valceri, polke i druge špelancije

Igor Čolaković | 31.12.2019. u 18:51h | Objavljeno u Društvo

Na Novu godinu, 1. siječnja, u varaždinskom kazalištu već tradicionalni novogodišnji koncert - Valceri, polke i druge špelancije, održat će Tamburaški orkestar HRT-a, koji će nastupiti pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda.

Posjetitelji će moći uživati u djelima Siniše Leopolda, Johanna Straussa, Dubravka Palanovića, Ive Robića, Gorana Karana, Marijana Makara, Dragutina Hruze, Emmericha Kálmána, ali i Louisa Armstronga, Mateja Meštrovića, kao i u tradicijskim pjesmama u obradama za tamburaški orkestar.

U atraktivnom programu nastupit će Lidija Horvat Dunjko, Miljenko Đuran, Goran Karan, Pero Galić, Matej Meštrović, Kristina Bjelopavlović, Borna Šercar, Tihomir Hojsak, Filip Novosel i Scifidelity Orchestra, te plesački par Paula Jeričević i Mario Ožbolt. Program će voditi Ljiljana Vinković i Duško Ćurlić.

Koncert će biti organiziran u suradnji s Hrvatski narodnim kazalištem u Varaždinu i Koncertnim uredom Varaždin, a moći će se pratiti i u izravnom radijskom i televizijskom prijenosu na HRT-u. Ulaznice za koncert, koji je najavljen u 18.30 sati, mogu se kupiti na blagajni ili na internetskoj stranici HNK Varaždin.