Špancirfest 2019. Foto: Krešimir Đurić

NEMA ŠPANCIRFESTA Situacija s koronom primorala otkazivanje varaždinskog festivala

VV | 17.7.2020. u 10:15h | Objavljeno u Društvo

Već se prošlog tjedna prema prvim glasinama očekivalo, ali ovog tjedna se obistinilo. Danas se u Gradskoj vijećnici održala konferencija za medije gdje su gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok i direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth obznanili da će se ovogodišnje izdanje Špancirfesta otkazati.

Već neko vrijeme se situacija s koronom pogoršavala unatoč očekivanjima da će tijekom ljeta virus mirovati. S obzirom na uvjete te sigurnog pada prometa u svim aspektima da se odlučio festival održati tijekom epidemije, rijetko tko bi brojio korist od održavanja ovogodišnjeg Špancirfesta te je sasvim očekivano danas došla odluka o otkazivanju.

Osim toga, je sasvim vjerojatno i otkazivanje druge velike manifestacije, Varaždinskih baroknih večeri.

- Ova je godina jednostavno dala dvojku novom, 22. po redu, izdanju festivala Špancirfest. Planirali smo, prilagođavali planove, mijenjali koncept, usklađivali s mjerama i nažalost došli do trenutka u kojem je jedino racionalno, prvenstveno zbog sigurnosti svih sudionika i posjetitelja, otkazati ovogodišnje događanje. Turbulencija emocija pratila je cijeli ovaj period do sad no energija ne posustaje nego stvaralački ide ususret 2021. godini.
Hvala svima koji ste promišljali, organizirali i strepili s nama i svima vama koji ste Špancirfest željno iščekivali. Nadamo se i veselimo festivalskim radostima ispunjenijoj 2021 - objavljeno je na službenom Facebook profilu Špancirfesta.