Nakon International Blues Challenga u Mamphisu T. Goluban kod Škvarića

vv | 5.3.2017. u 07:00h | Objavljeno u Društvo

Da bi im se zahvalili na promociji Lepoglave gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač organizirali su primanje za članove Tomislav Goluban banda koji su nedavno boravili u SAD-u gdje su, kao predstavnici Hrvatske, nastupili na International Blues Challengu održanom u Mamphisu. Osim Tomislava Goluban, svi ostali članovi benda vrsni su lepoglavski glazbenici -  Krunoslav Zver, Hrvoje Funda, Dragutin Hojsak i Vjekoslav Geček.

- Zahvalni smo što ste boraveći i nastupajući u nama dalekom Memphisu promovirali naš kraj. Ovim ste uspjehom potvrdili vaš talent te dokazali da se ustrajnim radom mogu postići izvrsni rezultati. Postali ste uzor mlađim generacijama te im dali poticaj za bavljenje glazbom – istaknuo je gradonačelnik Škvarić te sa zadovoljstvom ustvrdio da i ovaj uspjeh potvrđuje bogatu glazbenu tradiciju Lepoglave.

Svirajući u Memphisu, američkoj su publici članovi Tomislav Goluban banda predstavili djelić hrvatskog bluesa, ali i tradiciju lepoglavskog kraja. Naime, nastupe su odradili obučeni u tradicijske narodne nošnje Lepoglave što je izazvalo radoznalost i oduševljenje publike.

Ispred svih članova benda na upućenim se riječima zahvalio Tomislav Goluban. Zahvalio se i na pomoći koju je Grad Lepoglava pružio bendu u pokrivanju troškova odlaska u SAD-e.

Članovi benda ovom su prigodom iznijeli dojmove boravka u Memphisu istaknuvši pri tom pozitivne reakcije publike na njihove nastupe. Inače, pravo nastupa na International Blues Challengu Tomislav Goluban band izborio je pobjedom na 8. Croatian Blues Challenge-u održanom u Zagrebu.