NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA Ana Mrak nominirana za najbolju žensku plesnu ulogu

Julijana Marčec | 16.11.2020. u 09:09h | Objavljeno u Društvo

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika objavilo je nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta 2020. godine. U kategoriji za najbolje umjetničko ostvarenje - ples nominirana je Varaždinka Ana Mrak, za najbolju žensku ulogu u predstavi "Podivljalo".

Predstava je nastala u produkciji Umjetničke organizacije "Četveroruka" iz Zagreba, a režiju potpisuju Ana Kreitmeyer i Sonja Pregrad. U istoj su kategoriji nominirane Ana Vnučec u predstavi "Conversation pieces" i Mia Zalukar u predstavi "Kill B."

Varaždinska plesna umjetnica Ana Mrak školovala se na "Experimental Academy of Dance" u austrijskom Salzburgu i na "Tisch School of the Arts" u New Yorku, a danas je stalni član ansambla Studija za suvremeni ples u Zagrebu.

Od prošle godine je koordinator umjetničkih programa u SSP-u, a već godinama aktivno podučava suvremene plesne tehnike u Hrvatskoj i inozemstvu te predaje suvremenu plesnu tehniku u svojstvu docenta-vanjskog suradnika pri Plesnom odsjeku Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Ani Mrak ovo je već druga nominacija za ovu uglednu nagradu, jer je kao članica zagrebačkog Studija za suvremeni ples prvi puta nominirana 2010. godine u predstavi "Nastup" Matije Ferlina.

ana_mrak_1.JPG

ana_mrak_2.JPG