Na "petak 13." proslava 70. obljetnice Knjižničarskog društva Varaždinske županije Foto: Ilustracija/Pixabay

Na "petak 13." proslava 70. obljetnice Knjižničarskog društva Varaždinske županije

VV | 11.12.2019. u 16:30h | Objavljeno u Društvo

Prije 70 godina, točnije 1949. godine, ravnateljica tadašnje varaždinske gradske knjižnice Vanda Milčetić pokrenula je stručno okupljanje knjižničara s namjerom organiziranja stručne suradnje i usavršavanja. U ovih 70 godina pisalo se i o knjižničarima i o mnogočemu što oni rade, no neke su stvari zaslužile i više medijskog prostora.

Uz dozvolu obitelji Vande Milčetić, Knjižničarsko društvo Varaždinske županije (KDVŽ) ustanovilo je i nagradu koja će se od iduće godine na godišnjim skupštinama KDVŽ-a dodjeljivati knjižničarima s varaždinskog područja koji su uvjete za dodjeljivanje nagrade stekli posebnim zalaganjem u svom radu.


Svečanost proslave 70. obljetnice utemeljenja Knjižničarskog društva Varaždinske županije i okrugli stol pod nazivom "Knjižničarska društva–nositelji stručnog razvoja: u povodu 70. obljetnice Knjižničarskog društva Varaždinske županije" održat će se u petak 13. prosinca 2019. s početkom u 10 sati u varaždinskoj knjižnici "Metel Ožegović“. O povijesti KDVŽ-a i o aktualnoj situaciji u knjižničarskoj profesiji posjetitelji će imati priliku doznati od eminentnih stručnjaka.