Mnogo plesa, pokreta i igre za djecu i mlade u Varaždinu od 24. do 30. listopada

V.V. | 21.10.2016. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Bogatoj ponudi varaždinskih kulturnih događanja od 24. do 30. listopada pridružuje se i Kliker festival - festival plesa, pokreta i igre za djecu i mlade.

U sedam dana publiku tako očekuje cijeli niz predstava, radionica, izložbi, filmova, seminara... Pritom je značajan dio programa besplatan, a za onaj dio programa koji se naplaćuje ulaznice se mogu kupiti na blagajni HNK i u Suvenirnici Varaždinskih vijesti na Korzu.

Osim uživanja u programu festivala kupnjom ulaznica za predstavu 'Črčke' svi posjetitelji sudjeluju i u nagradnoj igri u kojoj troje sretnika ima priliku osvojiti kupon za kupnju Froddo obuće po vlastitom izboru!

kliker2

Prikaz plesnog film 'Trip' i multimedijska instalacija 'Oda' Centra za ples i umjetničko istraživanje, koji su na rasporedu u Galerijskom centru Varaždin u ponedjeljak, 24. studenoga u 17 sati (te otvoreni za razgled svakoga dana do kraja festivala od 9 do 17 sati), predstavljaju tek zagrijavanje' za ono što slijedi.

Boys Awakening za 'velike', Črčke za najmlađe...

Među plesnim izvedbama posebno vrijedi istaknuti gostovanje austrijskog Foxfire Thaetrea, koji u četvrtak, 27. listopada, u 19 sati izlazi na Veliku scenu HNK-a svojom intrigantnom predstavom 'Boys Awakening'. 'Seks je kao let bez krila' jedna je od poruka iz plesne predstave koja se obraća starijima od 13 godina i hrabro se bavi pitanjima bitnima za te formativne godine. Ulaznica stoji 40 kuna.

Za one mlađe tu je predstava 'Ritam tam' Studija za suvremeni ples. Namijenjena je djeci starijoj od dvije godine i imat će dvije izvedbe, obje u petak, 28. listopada, na Velikoj sceni HNK-a - jednu u 10:00 sati, drugu u 17:00 sati. Ulaznica stoji 30 kuna.

U subotu, 29. listopada, u 10 sati također na Velikoj sceni HNK na redu je jedna od tri premijere ovogodišnjeg Kliker festivala - predstava 'Svijet igara' Plesnog centra TALA i VRUM-a, namijenjena djeci u dobi iznad 6 godina. Događaj je to u kojem publika preuzima izvedbu i ostaje na sceni nakon odlaska izvođača, a zatim dalje nadograđuje zadani uzorak. Ulaznica je 30 kuna.

kliker3

One najmlađe, već od pola godine starosti pa do otprilike završetka vrtićke dobi, mogla bi razveseliti predstava 'Črčke', nastala u slovensko-finsko-hrvatskoj koprodukciji. Predstava se vizualno temelji na originalnim crtežima na kojima su djeca crtala sama sebe, odnosno autoportretima tijekom prvih šest godina svojeg života. 'Črčke' su na rasporedu u nedjelju, 30. listopada, u 10 sati, na Velikoj sceni HNK, a ulaznica za tu predstavu stoji 20 kuna.

Označeno u