Mala sirena: Priča o ljubavi koja nadilazi granice svjetova na sceni Centra za mlade Foto: Gllugl

Mala sirena: Priča o ljubavi koja nadilazi granice svjetova na sceni Centra za mlade

Varaždinske vijesti | 7.2.2020. u 18:08h | Objavljeno u Društvo

U subotu 8. veljače u 18 sati, na sceni Centra za mlade Varaždin (Ul. Petra Preradovića 4) Gllugl teatar premijerno će izvesti lutkarsku predstavu Katarine Arbanas, Giulia Settima i Petra Eldana "Mala sirena".

Predstava "Mala sirena" lutkarska je fantazija inspirirana istoimenom bajkom Hansa Christiana Andersena te se odigrava doslovce u vodi. Prostor morskoga kraljevstva prikazan je vodom ispunjenim akvarijem u kojemu igraju lutke.

- U našoj predstavi, za razliku od slavnog Disneyevog animiranog filma, nema negativaca, već je ishod naizgled tragične ljubavne priče rezultat svjesnih i promišljenih odluka protagonistice – Male sirene. Naime, Mala se sirena, zaljubivši se u ljudskog princa, odlučuje odreći svoga glasa – najljepšeg glasa među sirenama, u zamjenu za ljudsko obličje i priliku da tako ostvari svoju ljubav. Njezina pustolovina počinje kada, dobivši za to dopuštenje svoje bake – morske kraljice, Mala sirena izranja iznad morske površine u dotad zabranjeni ljudski svijet u kojemu susreće svoga princa - napominje Katarina Arbanas.

- Ovo je priča o ljubavi koja nadilazi granice svjetova, o ljubavi koja je samo naizgled tragična jer prava ljubav ne može imati tragičan kraj. Prava ljubav uopće nema kraja. Ona može promijeniti formu, prijeći iz jednog oblika u drugi, ali nikada završiti. Prava ljubav, ona koja je ogoljena od svih strahova, nikad ne prestaje. Ona je jača od smrti. Ona je izvor života. Prava ljubav je vječna - kaže Katarina Arbanas.

Pokrovitelj predstave je Grad Varaždin, režiju i dramaturgiju potpisuju Katarina Arbanas i Giulio Settimo, skladatelj, oblikovatelj zvuka i glazbeni dramaturg je Petar Eldan, lutke je kreirala i izradila Katarina Arbanas, a scenograf i oblikovatelj rasvjete je Giulio Settimo.

Dizajnerica plakata i programske knjižice je Matilda Lepoglavec, a autorica fotografija Ana Šesto. U predstavi igraju Katarina Arbanas i Giulio Settimo, a glas Maloj sireni dala je Hana Hegedušić. Predstava je namijenjena djeci viših razreda osnovne škole (10+), mladima i odraslima.

Reprizne izvedbe na sceni Centra za mlade na rasporedu su u subotu 15. veljače u 18 te u nedjelju, 16. veljače u 11 sati.

mala_sirena_gllugl_teatar_1.jpg

mala_sirena_gllugl_teatar_2.jpg

mala_sirena_gllugl_teatar_3.jpg