Ludbreški festival mladih "Idemo otok" - ide i ove godine Foto: LUMEN

Ludbreški festival mladih "Idemo otok" - ide i ove godine

Varaždinske vijesti | 13.6.2020. u 09:46h | Objavljeno u Društvo

Popuštanjem epidemioloških mjera omogućeno je održavanje 15. festivala "Idemo otok" u Ludbregu. Kulturno-glazbeni festival mladih održat će se 26. i 27. lipnja na ludbreškom Otoku mladosti uz brojne izvođače, umjetnike, aktiviste i udruge mladih.

Idejni začetnik festivala je Ludbreška udruga mladih entuzijasta (LUMEN), a u posljednjih 15 godina Idemo otok je izrastao u jedan od najpopularnijih domaćih neprofitnih festivala.

Organizatori ističu da i ove godine žele predstaviti posjetiteljima što viša raznovrsnih žanrova glazbe pa posjetitelje na "Idemo otoku", uz mnoštvo rock, metal i punk bendova, očekuje i pregršt kvalitetne elektronske glazbe.

Kao glavni headliner će u subotu (27. lipnja) nastupiti hrvatskoj publici poznati francuski DJ i producent Jean-Marie Koné koji je prve korake učinio uz bok Laurentu Garnieru na pariškom podiju da bi ga kasnije put odveo u Hrvatsku u 90-ima. Tako će iduće godine Jean-Marie obilježiti 25 godina nastupanja pred domaćom publikom. Osim njega na festivalu ćete moći čuti i pregršt techno, house i dub DJ-a. U oba dana festivala sve ljubitelje elektronske glazbe očekuju Yappa, Vedran Erhardt, Rekma, Gogolesko, Sylph, Blays, Nick Dhaze, Nitevision NV, Senno B2B Sin, Matya, UNA i Old Lady Soundsystem.

U petak (26. lipnja) nastupit će mnoštvo bendova, od toga barem tri neafirmirana mlada benda kojima će festival Idemo otok biti prva prilika za nastup na velikoj festivalskoj pozornici pred brojnom publikom. Tako vas očekuju Drone Hunder, Naekoj, Bezdan, Britof, Bögetz, Elusive Mind i Devastation.

Osim odlične glazbe, mladi će i ove godine moći sudjelovati u radionicama o europskim projektima, umjetničkim radionicama, sportskim i kulturnim aktivnostima te u mnoštvu zabavnog i edukacijskog sadržaja. Posjetiteljima će također biti omogućeno besplatno kampiranje na Otoku mladosti uz kupljenu festivalsku ulaznicu.

idemo_otok_arhiva_1.jpg

idemo_otok_arhiva_2.jpg

idemo_otok_arhiva_3.jpg

idemo_otok_arhiva_4.jpg

idemo_otok_arhiva_5.jpg

idemo_otok_najava_2020_1.jpg

idemo_otok_najava_2020_2.jpg