Ludbreg petkom: Otvorenje prve ovogodišnje izložbe Foto: Grad Ludbreg

Ludbreg petkom: Otvorenje prve ovogodišnje izložbe

Varaždinske vijesti | 6.2.2020. u 10:27h | Objavljeno u Društvo

Očekuje nas prva ovogodišnja izložba u organizaciji ludbreškog Centra za kulturu i informiranje "Dragutin Novak". U sklopu programa "Ludbreg petkom" predstavit će se Ludbrežanin Josip Juras, umjetnik amater kojem će izložba "Ludbreg u duši" ujedno biti i prva samostalna.

Josip Juras rođen je 1957. godine u Ludbreškom Karlovcu. Po zanimanju je inženjer geotehnike koji je svoj radni vijek proveo radeći u Geološkom zavodu Ljubljana. Od umirovljenja 2008. godine svoje dane provodi u Ludbregu gdje pronalazi vremena za različite hobije i interese, od kojih posebno mjesto imaju sakupljanja starih predmeta, maketarstva, pirografije te slikanje. Slikanjem se počinje baviti od 2018. godine u tehnici akrila i ulja na platnu, a inspiraciju pronalazi u rodnom selu, Ludbregu i Ljubljani.

Otvorenje izložbe bit će u petak, 7. veljače, u izložbenom prostoru dvorca Batthyany s početkom u 18 sati. Osim na dan otvorenja, izložba će se moći razgledati i dan kasnije, 8. veljače, i to od od 10 do 13 sati te 9. veljače u razdoblju od 15 do 18 sati.

Josip_Juras.jpg