Lepoglavska čipka predstavljena u poljskoj Bobowi Foto: Grad Lepoglava

Lepoglavska čipka predstavljena u poljskoj Bobowi

I.D./Varaždinske vijesti | 17.10.2016. u 10:25h | Objavljeno u Društvo

U poljskom gradu Bobowi od 6. do 10.listopada održan je 17. međunarodni festival čipke na kojem je predstavljena i lepoglavska čipka.

Ova vrijedna međunarodna promocija lepoglavske kulturne baštine ostvarena je kroz program međunarodne kulturne suradnje pod nazivom "Predstavljanje kulturne baštine Lepoglave na UNESCO listi – 17th International Festival of Bobbin Laces, Bobowa", koji sufinancira Ministarstvo kulture RH. U realizaciji programa sudjelovali su i TKIC d.o.o. te Zadruga lepoglavske čipke.

Festival je bio prigoda za razmjenu znanja i iskustava u očuvanju kulturne baštine s predstavnicima drugih zemalja. Uz lepoglavsku čipku na ovom su uglednom festivalu predstavljene i čipke iz Austrije, Belgije, Češke, Engleske, Estonije, Finske, Francuske, Nizozemske, Njemačke, Mađarske, Poljske, Rusije i Slovačke, a prikazana je i instalacija „Most koji nas povezuje“, zajednički projekt nekoliko europskih zemalja u kojem je sudjelovala i Lepoglava.

Tijekom četiri festivalska dana predstavljena je  izrada lepoglavske čipke, a lepoglavske predstavnice Karmen Šoštarić i Josipa Rudec, članice Udruge Ekomuzej Lepoglava, sudjelovale su i na radionicama čipke iz Bobowe.

Označeno u