KUD Općine Petrijanec ove godine slavi 25 godina rada koji će obilježiti brojnim programima Foto: Općina Petrijanec

KUD Općine Petrijanec ove godine slavi 25 godina rada koji će obilježiti brojnim programima

VV | 13.2.2020. u 10:18h | Objavljeno u Društvo

- Ove godine obilježavamo 25 godina postojanja KUD-a Općine Petrijanec te ćemo, osim već tradicionalnih ,"Liepih cajtov s KUD-m“ i "Božićnog koncerta" organizirati tematski nastup kao što su "Večer dječjeg folklora", "Večer folklora i tambure", "Večer glume" i cjelovečernji koncert kojim bi se objedinila i pet godina postojanja ŽVS Erato. Cilj KUD-a je da svaka sekcija ove godine bude sudionik na smotrama ZKUU Varaždinske županije. Pratit će se natječaji i prijavljivati projekti kako bi se došlo do dodatnih izvora financiranja - rekla je predsjednica KUD-a Natalija Ivančić na Skupštini koja je održana u nedjelju u Društvenom domu Petrijanec.

Na početku Skupštine ŽVS Erato pod vodstvom Melite Bešvir izvele su himnu, a nakon toga se minutom šutnje odala počast preminulim članovima KUD-a, kao i poginulim braniteljima RH. Na Skupštini su bili načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec predsjednik Općinskog vijeća Martin Evačić vijećnica Općinskog vijeća Općine Petrijanec Ines Krobot, predsjednik ZKUU Varaždinske županije Zlatko Peharda te predstavnik Udruge umirovljenika KUD-a Kaštel Pribislavec, DVD Petrijanec, DVD Strmec Podravski, predstavnici Udruge "Konj moj prijatel", "Petrijanečki Kurenti".

Na Skupštini je jednoglasno prihvaćeno razrješenje Ivanke Gazdek na mjesto člana Upravnog odbora KUD-a, kao i na mjesto tajnice KUD-a. Upravni odbor je predložio Kristinu Jurjak na mjesto člana Upravnog odbora, a na mjesto tajnika Alena Pajana, što je jednoglasno prihvaćeno.

Voditelji sekcija podnijeli su izvješća o radu svojih sekcija i to redom Ivanka Gazdek za dramsku sekciju, Sanja Rojc za folklornu sekciju, Franjo Plantak za tamburašku sekciju, a Melita Bešvir u ime ŽVS Erato. Ujedno su iznijeli i planove rada za 2020.g. Izvješće o financijskom poslovanju KUD-a podnijela je Marija Leskovar, a Nadzornog odbora Nenad Klaneček. KUD Općine Petrijanec podijelio je i zahvalnice donatorima koji su pomogli u organizaciji događaja „Lijepi cajti s KUD-om 2019.“. Zahvalnice su dobili NTL NIKA konstrukcije,Niskogradnja Huđek, Fanon Caffe bar Filip, Restoran-Pizzeria 4M, MCI trade, Elektro plus, OPG Ivan Golubić, PG Bistrović, Kolačić sreće, OPG Zvonko Šincek, Cvjećarski obrt Mimoza, Agroprom Patrčević, Potočnjak promet, DIV plastic, TO Patricija, Trgovina Petra, Pekara Prenkii, Prijevoz i trgovina Mladen Hošnjak.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec pozdravio je članove KUD-a i goste, te zahvalio udruzi na radu.

- Prošle godine rebalansom smo osigurali veća financijska sredstva ,a i ove godine KUD će dobiti sredstva sukladno natječaju za udruge i naravno stavci u proračunu. Općina redovito prijavljuje KUD na razne natječaje, pa se tako za jedan prijavljeni projekt očekujemo pozitivan odgovor jer su tražili dodatnu dokumentaciju - rekao je Posavec.

Zlatko Peharda u ime ZKUU Varaždinske županije i KUD-a Maruševec pozdravio je sve prisutne te pohvalio rad KUD-a.

- Još više ističite bogatstvo folklora Petrijanečkog kraja kojeg je zapisao etnomuzikolog Vinko Žganec, a VFA je sa Petrijanečkom skladbom osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju folklornih ansambala 2019. godine - istaknuo je.

Rad KUD-a Općine Petrijanec podržava i Franjo Oreški iz KUD-a Kaštel Pribislavec, a ponudio je i pomoć za koreografije međimurskog kraja. Nakon Skupštine održano je druženje.