Anabela Barić i Izidor Erzame Grafenauer Foto: korkyrabaroque.com

Koncert uz kavu Anabele Barić i Izidora Erazema Grafenauera u Klubu Europa Media

| 7.12.2018. u 11:45h | Objavljeno u Društvo

Ove subote u 11 sati u Klubu Europa Medije u HNK Varaždinu održat će koncert sopranistice Anabele Barić i Izidora Erazema Grafenauera. Anabela Barić diplomirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Giorgia Suriana. Bila je stalna članica i solistica u nekoliko zborova (Cappella Zinka, Cappella Odak, Cantores Sancti Marci, Komorni zbor i zbor Muzičke akademije u Zagrebu) s kojima je ostvarila značajne nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu.

Od sezone 2015/2016. nastupa s vokalnim ansamblom Antiphonus pod vodstvom maestra Tomislava Fačinija kao članica ansambla i solistica. Od 2016. godine redovito nastupa s Hrvatskim baroknim ansamblom te sa Zborom Hrvatske radiotelevizije. Sa klasom profesora Suriana izvodi isječke iz opere Figarov pir W. A. Mozarta u ulozi Susanne.

S njom će nastupiti Izidor Erazem Grafenauer, gitarist i lunjist iz Slovenije. Dobitnik je brojnih visokih nagrada na glazbenim natjecanjima te dviju Prešernovih nagrada, najveće nagrade što ju dodjeljuje Akademija za glazbu u Ljubljani, za svoje solističke nastupe s orkestrom i Hymnia kvartetom.

Grafenauer je vrlo aktivan komorni glazbenik. Član je raznih komornih sastava poput gitarskog dua, gitarskog kvarteta te dua s drugim instrumentima (klavir, čembalo, flauta, violončelo, klarinet, citra). Trenutno je najaktivniji u Slovenskom kvartetu gitara kojeg je suosnovao s Marijem Kurtjakom, Simonom Fojkarom i Aljošom Vrščajem 2012. godine.