Koncert Mališa Bahat, Fajtunt i Unless u “podzemnim” prostorijama Vakuum Untergrund kluba

| 13.10.2016. u 20:04h | Objavljeno u Društvo

Varaždin je oduvijek bio poznat po raznim kulturnim, ali i zabavnim događanjima, kao i već kultnom Špancirfestu koji iz godine u godinu privlači sve više i više posjetitelja, ali ne tako davno bio je poznat kao i jedno od žarišta hrvatske alternativne scene. No, na žalost, posljednjih godina - većinom zbog nedostatka adekvatnog prostora i manjka sluha od strane nadležnih institucija i udruga - u Varaždinu je alternativna scena svedena na minimum, a na životu je održava samo entuzijazam nekolicine pojedinaca.

Iz tog je razloga Vakuum klub, koji je varaždinskoj javnosti već od prije poznat po raznim akcijama usmjerenim na mlade i poticanje njihove kreativnosti, odlučio u svojim “podzemnim” prostorijama organizirati prvi u nizu “podzemnih” koncerata! Led će probiti domaće snage koje su posljednjih godina stvorile prepoznatljivo ime na alternativnoj sceni: Mališa Bahat, Fajtunt i Unless.

Mališa Bahat (Varaždin/Koprivnica) je varaždinsko-koprivnički screamo band osnovan 2015. od strane članova poznatih bandova kao što su Life in Peril, What Matters Most i Destrukcija Stvarnosti. Iza banda je europska turneja u kojoj su posjetili pet država u devet dana, a u studenom kreću na novu turneju s beogradskim Eaglehaslanded koja će obuhvaćati Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Njemačku, Češku i Mađarsku. Očekujte kratki, ali energični i kaotični nastup!

https://www.facebook.com/malisabahatscreamo/
http://malisabahat.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/watch?v=Sw-9RU7_LIA
https://www.youtube.com/watch?v=VIIVmITIgyA

Vjerujemo da je u posljednjih nekoliko godina Fajrunt (Varaždin) postao band koji je vrlo dobro poznat varaždinskoj publici, pogotovo po koncertu s Hladnim Pivom u Areni Varaždin. Radi se o bandu osnovanom 2014. godine koji svira iskreni, energični punk rock, a nerijetko su dijelili stage s imenima kao što su Antitodor, Mašinko, Gužva u 16-ercu i Šank, a ove godine pozvani su i na već kultni Ferragosto Jam. Nakon kraće pauze se u novom sastavu vraćaju pred varaždinsku publiku!

https://www.facebook.com/fajruntvz/
https://www.youtube.com/watch?v=Tn2vkAXwZB8&list=PLqu1uy12Q1G7cD6LbQ4_lKFtEv7GtLdFo
https://www.youtube.com/watch?v=Vbxu9IfGkOE

Unless (Varaždin) je osnovan 2011. Godine i sačinjen je od veterana scene poznatih po svom doprinosu kultnim hrvatskim bandovima kao što su Youth Against, De La Grande, Blue Entertainment Group, Clone, Astrahan i The Project. Unatoč tome da članovi slušaju i imaju različite glazbene pozadine, band svojom kombinacijom funka, klasičnog rocka, psihodelije, heavy metala i dobrog, klasičnog hardcorea stvara zvuk koji će rijetko koga ostaviti ravnodušnim.

https://www.facebook.com/unlessband/
http://crffvz986.wixsite.com/unless
https://soundcloud.com/unless-varazdin/unless-back-in-days
https://soundcloud.com/unless-varazdin/unless-stick-together

Početak koncerta je predviđen za 20 sati, a upad će za sve posjetitelje biti u potpunosti besplatan. Dozvoljen je ulaz s vlastitim pićem, ukoliko ono nije u staklenoj ambalaži, a za sve članove kluba biti će dostupno piće po prihvatljivim cijenama (učlanjenje u klub je besplatno i može se obaviti na ulazu).

Pozivamo vas da nas počastite svojom prisutnošću te ujedno podržite pozitivan cilj ovog događaja. Rad na oživljavanju varaždinske alternativne scene tek je počeo! :)