Jezičac literature: Predstavljena zbirka pjesama "Aritmija tišine" Davorke Črnčec

Julijana Marčec | 19.8.2020. u 17:33h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U organizaciji kulturne udruge Ritam misli, u varaždinskoj Staroj vagi održan je još jedan Jezičac literature.

Na glazbeno-poetskoj večeri ponovno su se susreli pjesnici i ljubitelji poezije kako bi uživali u stihovima koje su svojim nastupima nakratko prekidali glazbenici Harry Pass, Vida Dodigović i Milko Kiš.

Prošlotjedni Jezičac literature bio je posvećen predstavljanju nove zbirke pjesama autorice iz Nedelišća. Međimurska pjesnikinja Davorka Črnčec varaždinskoj je književnoj publici predstavila svoju drugu knjigu – „Aritmija tišine”, a o knjizi je uz autoricu govorila i recenzentica dr.sc. Emilija Kovač. Zbirka pjesama Aritmija tišine donosi gotovo stotinu pjesama koje su u cjelini tematski i izričajno vrlo srodne, a podijeljene su u četiri ciklusa – Pet žutih cigli, Izvan sezone, Minijature i Sklad.

Osim što su uživali u stihovima međimurske pjesnikinje, sudionici ove književne večeri su u drugom dijelu večeri čitali i svoje stihove. Kroz program su vodili varaždinski pjesnici Ljubica Ribić i Milan Novak koji su ujedno najavili kako će novo pjesničko druženje organizirati u dvorištu Franjevačkog samostana, u utorak, 25. kolovoza, s početkom u 20 sati.