Jazz, classic rock i AC/DC tribute za nastavak Ljeta u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 4.7.2018. u 08:42h | Objavljeno u Društvo

Program Ljeta u Varaždinu, u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin, nastavlja se već danas uz jazz večer, a nastavak slijedi u petak.

SRIJEDA 04.07.2018., atrij Starog grada (u slučaju lošeg vremena, koncert će biti održan u lapidariju Starog grada)

JAZZIANA CROATICA, jazz večer
Početak u 20:00 sati.
Program:
20:00 Jazzshop
20:30 Jazziana Croatica

O izvođačima:

Borna Šercar's Jazziana Croatica (Vojkan Jocić - sax, Hrvoje Galler - klavir, Elvis Penava - gitara, Borna Šercar - bubnjevi)

Jazziana Croatica predvodnica je instrumentalnog etno jazza u novije doba. Motto ansambla: Spajanje hrvatskog melosa s američkim jazz fundusom u svrhu dobivanja muzičkog sadržaja specifičnog baš za ovo podneblje. Potvrda uspjeha te koncepcije su brojni nastupi diljem svijeta i nagrade Porin, Franjo Dugan, nagrada HDS-a i brojne druge. S ansamblom su do sada surađivali: Josipa Lisac, Tamara Obrovac, Valentina Fijačko, Miljenko Prohaska, Dijana Grubišić Čiković, Ivana Bilić, Matija Dedić, Ante Gelo, Hrvoje Rupčić, Ana Lice i Ernie Watts.

Jazzshop (Filip Krznar - bubnjevi, Darko Golubić - klavir i klavijature, Mario Jagec - bas gitara i saksofoni, Vedran Peharda - gitara, Zoran Puljek - vokal)

Jazzshop je jazz sastav nastao 2017. godine u Varaždinu, kako bi svirao kao kućni band na varaždinskim jam sessionima. Jam sessioni, koji se u Varaždinu redovito održavaju svaki tjedan pod radnim nazivom Gem Jazz Jam, zahtjevali su grupu iskusnih i stilski svestranih glazbenika koji bi činili pouzdanu ritam sekciju, kako bi mogli pratiti iskusne goste umjetnike, ali i da bi mogli voditi i uvoditi mlade glazbenike u svijet jazza. Jazzshop je kao sastav pratio i svirao s više od 50 različitih ljudi na svojoj bini, od kojih su mnogi članovi istaknutih orkestara i sastava, studenti glazbenih akademija u Grazu, Beču i Zagrebu.

PETAK 06.07.2018., Kazališni trg (u slučaju lošeg vremena koncert će biti održan u Podrumskoj sceni Zvonimir Rogoz)

20:00 / 22:00
STARI VUKOVI i GODFATHER, večer classic rocka i AC/DC tribute