Izvorni i osebujni ljubavni stihovi pjesnikinje i novinarke Ljiljane Vuglač Foto: Ilustracija

Izvorni i osebujni ljubavni stihovi pjesnikinje i novinarke Ljiljane Vuglač

Julijana Marčec | 19.4.2021. u 18:01h | Objavljeno u Društvo

Ivanečka pjesnikinja Ljiljana Vuglač, mnogima poznatija kao novinarka i urednica na Radiju Megaton, ovih je dana objavila svoju prvu zbirku pjesama. Zbirku “Mušmule je okitio snijeg“ autorica je naslovila prema pjesami koja je pohvaljena na ovogodišnjem recitalu “Željka Boc“ u Mariji Bistrici.

Upravo je ta pohvala na jednom od značajnijih recitala ljubavne poezije u Hrvatskoj ovu samozatajnu autoricu, članicu Ivanečkog pjesničkog kruga, potaknula na objavljivanje prve zbirke pjesama.

- Odabrala sam sedamdesetak pjesama, koje sam napisala od svojih srednjoškolskih dana sve do danas. Među njima je urednica i recenzentica izdanja Đurđica Garvanović–Porobija odabrala šezdeset i uvrstila ih u zbirku – rekla je Ljiljana Vuglač dodajući kako je riječ o ljubavnim pjesmama koje piše inspirirana zanimljivim i “neistrošenim“ riječima, kakva je primjerice, mušmula, koja je istaknuta i u naslovu ove pjesničke zbirke.

Da je riječ o izvornim i osebujnim ljubavnim stihovima, u kojima je pjesnikinja uspješno izbjegla banalnost i patetičnost, napisala je i recenzentica izdanja, koja je istaknula kako su Ljiljanine pjesme ujednačeni poetski oblici u slobodnom stihu bez rima koje krasi slikovnost, simbolika i figurativni jezik. Uz to, ova zbirka pjesama napisanih na standardu ima i jasnu poruku koja se može izreći kao upozorenje da ljubav nestaje i da se bez ljubavi život svodi na besmisleno mimoilaženje s ljudima.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u