Izložba varaždinske autorice Maje Vrban Sačić u Galeriji HDLU-a pod nazivom Honeymoon

| 18.7.2020. u 10:22h | Objavljeno u Društvo

HDLU Varaždin poziva na otvorenje izložbe varaždinske autorice Maje Vrban Sačić u utorak, 21. srpnja, u 19 sati, u Galeriji HDLU – Kula stražarnica Staroga grada Varaždin. Izložba pod nazivom HONEYMOON  otvorena je do 9. kolovoza 2020.

Serija radova kombinirane tehnike inspiriranih bračnim putovanjem kroz Jugoistočnu Aziju, uz kontrast nepoznatih kultura i poznate intime, te istraživanje novih uloga i međuodnosa. Radovi su nastali u periodu od siječnja do srpnja 2020.te, velikim dijelom u još jednom poznato / nepoznatom svijetu, intimnom i stranom - izolaciji usred nove globalne epidemije.

MAJA VRBAN rođena je 1987. godine u Varaždinu. Magistrirala je 2012. godine na odjelu grafike na Akademiji likovih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Nevenke Arbanas. 2006. godine dobila je nagradu Akademije za najboljeg studenta grafičkog odjela na godini, 2011. godine otkupnu nagradu specijalne komisije Sveučilišta u Zagrebu za završni rad godine, „Androgenus“.

Ostvarila je dvije samostalne izložbe i sudjelovala na mnogim skupnim projektima i izložbama, od kojih izdvajamo multimedijski projekt na “MOLT! Speculative identities” u Atelierhof Kreuzbergu u Berlinu. 2011-2013. godine radi kao profesorica grafičkog dizajna, foto-grafike i računalstva na Srednjoj Strukovnoj Školi u Varaždinu. 2012-2014. godine radi kao voditeljica u Školi za slikanje, crtanje i modeliranje Miljenčić-Štokić. Od 2016. nadalje djeluje kao suosnivač Browncatz digitalnog studija gdje ostvaruje projekte na području grafičkog i web dizajna. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Varaždin.