Izložba Mirka Rajnara "Jutro" otvara se u Zlatom ajngelu

VV | 27.4.2018. u 10:42h | Objavljeno u Društvo

Samostalnom izložbom ulja pod zajedničkim nazivom "Jutro" u galeriji Zlati ajngel predstavlja se slovenski slikar Mirko Rajnar. Rođen je 1961. godine u Murskoj Soboti. Diplomirao je na Akademiji za likovno umetnost u Ljubljani 1988. godine. Član je Zveze društev likovnih umetnikov Slovenije. Od 1995. godine djeluje kao samostalni umjetnik i pedagog na području likovne umjetnosti. Izlaže od 1983. godine u Sloveniji i inostranstvu.

O izloženim djelima Marko Košan, autor predgovora katalogu između ostalog piše : "U Rajnarovim >iluminiranim< slikama se kao svojevrstan paradoks na jednoj strani zrcale napori modernističkog slikarstva u namjeri da se prikaz oslobodi >laži< iluzionističkog i dosegne svoj vlastiti, "unutar likovni" metafizički izraz, a na drugoj strani da iznimnom zanatskom vještinom i disciplinom rafiniranog lazurnog polaganja slojeva boje iznova vrati doživljaj fizičke i mentalne dubine."

Izložba je organizirana u suradnji s slovenskim kolekcionarom i galeristom Peterom Žulom. Otvorenje će biti u petak, 27. travnja u 19 sati, a izložba ostaje otvorena do 6. svibnja.