U četvrtak otvorenje izložbe Jasmine Jakopanec „Priče o nama“

N.L./VV | 1.3.2017. u 08:41h | Objavljeno u Društvo

Najavljujemo izložbu mlade autorice Jasmine Jakopanec pod nazivom „Priče o nama“, koja će biti otvorena u Galerijskom centru Varaždin (Uska 7) u četvrtak 2. ožujka u 19 sati.

Izložba ostaje otvorena do 13. ožujka.

Jasmina Jakopanec, rođena 1992. u Varaždinu, trenutačno je studentica diplomske godine Primijenjene umjetnosti na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Završila je Srednju strukovnu školu Varaždin za dizajnera odjeće. Sudjelovala je na preko 30-tak grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnica je nekoliko diploma i zahvala u području fotografije. Godine 2013. osvojila je prvo mjesto na fotografskom natječaju Rijeka-moj grad. Prošle godine je osvojila Rektorovu nagradu za najbolji studentski umjetnički rad s radom Kompozicija te nagradu Akademije za najbolji umjetnički rad u području novih medija s radom Prazne priče. Volontirala je na nekoliko festivala kao voditelj kreativnih radionica ili snimatelj i montažer. Jedna je od organizatora i voditelj 1. kulturno-umjetničke manifestacije Noć akademije u sklopu Noći muzeja 2016. godine.

… Jasmina ima taj pomak i spoznaju da stvari i odnosi oko nas govore mnogo priča i da te priče mogu imati istinit prikaz. Pitanje istine je ogromno filozofsko područje u kojega je nemoguće površno ući, iako osobno vjerujem da istina postoji bez obzira znali je mi ili ne. Nekako stvari jesu i nekako su bile. Umjetnik je u potrazi za istinom i ako joj se približi, približio se i umjetnosti, jer umjetnost i umjetnik je stanje, a ne titula.
Jasmina je, govoreći o praznim napuštenim prostorima, o tišini i odsustvu, u potrazi za puninom, smislom, duhom i istinom...

(iz teksta predgovora Tomislava Brajnovića)