Izložba Dražena Eisenbeissera: engleski valcer u galeriji i na fotografijama

Julijana Marčec | 23.7.2019. u 08:20h | Objavljeno u Društvo

U Galeriji HDLU-a u Kuli stražarnici Staroga grada otvorena je izložba fotografija koprivničkog autora Dražena Eisenbeissera.

Varaždinskoj publici ovaj se autor predstavlja serijom umjetničkih fotografija koje je povezao pod naslovom „English Waltz”. Dvadesetak fotografija na temu plesa u likovnoj tehnici digitalnog postupka koprivnički autor je prije Varaždina izložio u Londonu, u galeriji Lauderdale House, a kako je rekao, ovom je izložbom uspio spojiti svoje tri ljubavi.

- Ova izložba objedinjuje moje tri ljubavi – ljubav prema plesu, ljubav prema fotografiji i ljubav prema jogi – rekao je Dražen Eisenbeisser i objasnio kako je povezao jogu i ples jer je joga – sklad i harmonija, dok je ples harmonija pokreta, odnosno umjetnost stvaranja.

Umjetnik iz Koprivnice na otvorenju je sa svojom plesnom partnericom pokazao izvrsno plesno umijeće, otplesavši engleski valcer, a o njegovom stvaralaštvu i izloženim fotografijama publici je govorila Dina Zebec, voditeljica Galerije.

Eisenbeisser je prije nego se posvetio plesu i plesnim fotografijama, više godina stvarao ciklus Ruine, koji je predstavio publici u Koprivnici i u Londonu u svjetski poznatoj „Mall Galeries/Federation of British Artists”. Koprivnički autor dosada je imao 22 samostalne izložbe, a kako je najavio ove će godine otputovati ponovno u London te se tamošnjoj publici predstaviti s oba ciklusa – Engleskim valcerom i Ruinama.

- Ruine govore o našoj prolaznosti, a ples o vječnosti - objasnio je autor i dodao kako će se te fotografije lijepo uklopiti u ambijent galerije u Londonu u kojoj će izlagati zahvaljujući izložbenoj komisiji britanskih umjetnika koji su među četiri tisuće kandidata odabrali baš njega te ga pozvali da ponovno dođe u London i londonskoj publici predstavi nove radove.

Varaždinska će publika u prekrasnim plesnim fotografijama izloženima u Kuli stražarnici Staroga grada moći uživati do kraja srpnja.

Označeno u