Ivica Pepelko Foto: Krešimir Đurić

Ivica Pepelko s novim CD-om konkurira za Porina

Pripremio: Mladen Pavković | 3.1.2017. u 19:02h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Na hrvatskoj glazbenoj sceni Ivica Pepelko dosad je proveo više od 45 godina. Iza njega su brojni uspješni glazbeni albumi, festivali, koncerti…, a dosad je napisao i objavio nekoliko stotina pjesama. S takvim uspjehom može se pohvaliti malo koji pjevač, poglavito iz zagorskog kraja. No, i kad smo već mislili da je ovaj glazbenik dao „sve“, ovih se dana na tržištu pojavio njegov (dupli) sjajni CD, u nakladi Croatia Recordsa, s naslovom“Sveta zemlja Hrvatska“.

Novi album sadrži na jednom CD-u jedanaest novih pjesama, od kojih je samo naslovna pjesma tradicionalna, dok sve ostale potpisuje ovaj nenadmašni varaždinski kantautor. Drugi CD donosi nam Pepelkove priče kojima je oduševljavao publiku na svojim mnogobrojnim koncertima. Kao i na svojim prethodnim albumima, Ivica Pepelko je u nekim svojim pjesmama ugostio svoje česte suradnike, Gabrijelu Hrženjak, ŽVG „Kirjales“ i „Kušlec“, a naslovnu pjesmu „Sveta zemlja Hrvatska“ otpjevao je u suradnji s KUD „Stenjevec“
- Iznimno sam se obradovao ovom dvostrukom kompilacijskom izdanju – rekao je.

Međutim, oni koji su ga imali prigode čuti kažu da je to album za – Porina, tim više što je u relativno kratkom vremenu postalo i „zlatni“ CD-e.
Ovaj izniman pjevač, skladatelj, tekstopisac i aranžer, poznat je i po svojim mnogobrojnim humanitarnim nastupima. I u tome mu, vjerujte, nema – ravna!

Označeno u