Hrvatsko njemačko društvo Varaždin obilježilo 20 godina rada

vv | 24.11.2016. u 18:43h | Objavljeno u Društvo

Hrvatsko njemačko društvo Varaždin je, u subotu 19. studenog,  obilježilo 20 godina postojanja prigodnom svečanošću koja je održana u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu.

Članove društva i uzvanike je u ime Hrvatsko njemačkog društva pozdravio predsjednik Daniel Pantaler. Istaknuo je ulogu HNDV-a u zbližavanju dviju država kroz 20 godina rada zahvalivši pritom svim bivšim i sadašnjim članovima na njihovom doprinosu u radu HNDV-a.

Na svečanosti su za izniman doprinos u radu HNDV-a uručene zahvalnice članovima;  Vidu Lončariću, Damiru Mamuziću, Dragutinu Hainšu, Slobodanu Mikacu, Moniki i Vladimiru Petriću, Tatjani Kreč, Geraldini Cesar, Biljani Bojađievoj Žvorc, Vesni Petanjek, Miroslavu Markoviću, Čedomilu Cesarcu, Raymondu Rojniku i  Miroslavu Klemmu.

O razvoju HNDV-a kroz 20 godina postojanja govorio je dr. Damir Mamuzić, počasni predsjednik društva istaknuvši kako je Hrvatsko njemačko društvo Varaždin zaslužno za potpisivanje partnerstva između Grada Varaždina i njemačkih gradova Ravensburga i Koblenza.

Projekt „Europa za mlade“ koji se održava u njemačkim gradovima Waldmuenchenu i Hepenheim predstavila je nova voditeljica projekta Geraldina Cesar, zahvalivši prof. Vidu Lončariću koji je taj projekt vodio punih 19 godina. Sudjelujući u tom projektu kroz razne kreativne radionice zajedno s njihovim vršnjacima iz cijele Europe, stotinjak učenika i studenata iz Varaždina već 20 godina promovira grad Varaždin i našu zemlju.

Predavanje o njemačkim gradovima održao je prof. Miroslav Klemm, dugogodišnji član Hrvatsko njemačkog društva Varaždin. Program je vodila Tatjana Kreč, potpredsjednica Hrvatsko njemačkog društva Varaždin.

Projekt „Europa za mlade“ prisutnima su prezentirali učenici i studenti sudionici projekta. U muzičkom dijelu programa sudjelovali su učenici Glazbene škole Varaždin. 

Hrvatsko njemačko društvo Varaždin će, za svoj iznimni doprinos u razvoju prijateljskih odnosa s njemačkim gradovima partnerima Ravensburgom i Koblenzom, na svečanoj sjednici grada Varaždina 6. prosinca primiti plaketu grada Varaždina.