„Histrioni“ Janko i Dora oduševili varaždinsku kazališnu publiku

VV | 13.12.2017. u 20:32h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Rotary kluba Varaždin 1181 jučer je pred prepunim gledalištem Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu nastupila Glumačka družina HISTRION sa svojom novom hit predstavom, humornom dramom Tita Strozzija „Igra u dvoje“.

Na samom početku publiku su pozdravili predsjednik Rotary kluba Varaždin 1181 Dragutin Hainš te predstavnica Udruge „Veliko srce malom srcu“ gospođa Ivana Zagrajski, zahvalivši u ime Kluba i Udruge, na dolasku i doprinosu u nabavci neophodnog aparata za pomoć djeci s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima.

Publika nije krila zadovoljstvo predstavom te je dugotrajnim ovacijama i pljeskom nagradila sjajne „histrione“ Doru Fišter Toš i Janka Popovića Volarića koji su svojim izvedbama pokazali svu raskoš glumačkog talenta na „daskama koje život znače“.

Nakon predstave, druženje glumaca, članova Kluba i mnogobrojne kazališne publike nastavljeno je u Klubu „Europa Media“ do kasnih večernjih sati.

„U tekst je utkan vječni dvoboj žene i muškarca gdje je jedino pravilo da nema pravila i gdje su dopuštena sva raspoloživa oružja. Bez obzira na to što je ˝Igra u dvoje˝ pisana za Nju i Njega, ova drama nam razotkriva mnoštvo likova. Koristeći se teatrom u teatru, ona koristi sav arsenal u postavljanju i razotkrivanju maski, u suprotstavljanju ne samo muškarca i žene, glumca i glumice, već i opsjene i zbilje. Upravo onda kada pomislimo da smo došli do realiteta, autor nam izvlači sigurno tlo pod nogama i odvodi nas u novi krug kazališnih varki.“ Dora Delbianco