Gitarom po Hrvatskoj: Istaknuti gitarist You Wu nastupa u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 2.4.2019. u 17:43h | Objavljeno u Društvo

U sklopu programa Gitarom po Hrvatskoj u Glazbenoj školi u Varaždinu gostovat će istaknuti gitarist You Wu. Koncert u sklopu Zagreb Guitar Festivala održat će se u srijedu 3. travnja u Velikoj koncertnoj dvorani s početkom u 19 sati. Na programu će biti djela A. Ginastera, M. Giuliania, J. Rodriga i R.Mirande.

You Wu je rođen 1993. u Lishuu u Kini gdje je u dobi od osam godina počeo učiti svirati gitaru sa svojim ocem. Kasnije je učio gitaru kod profesora Dannija Yeha u srednjoj glazbenoj školi Šangajskog glazbenog konzervatorija. Godine 2012. diplomirao je na Šangajskom glazbenom konzervatoriju, a istodobno je primljen na Sveučilištu za glazbu i scenske umjetnosti u Beču gdje do sada studira u klasi profesora Alvara Pierrija.

Zahvaljujući izuzetnom glazbenom talentu i izvrsnoj tehnici, You Wu je bio pobjednik na brojnim natjecanjima gitare. Japanski gitarist Shinichi Fukuda smatra da je You Wu Lang Lang gitarističkog svijeta. You Wu je imao koncerte diljem Azije i Europe, bio je pozvan nastupati na solističkim koncertima u Berlinu, Beču, Rimu, Balatonu, Mikulovu, Bratislavi, Bangkoku, Tokiju i mnogim drugim mjestima. U travnju 2018. debitirao je u Musikvereinu u Beču. Uz solističke koncerte izvodi i komornu glazbu s poznatim gudačkim kvartetom i orkestrom. Od 2015. godine švicarska zaklada Thyll-Durr daje stipendiju You Wuu.

You_Wu.jpg