FOTO: Valentinovska poezija Ružice Kišur Črlenec - kao lijek

vv | 15.2.2017. u 21:03h | Objavljeno u Društvo

Dan zaljubljenih je 14. veljače u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu, zahvaljujući brezničkohumskoj pjesnikinji Ružici Kišur Črlenec, privukao mnoštvo zaljubljenika u pjesništvo, glazbu i kulturu te za publiku priredio pravi spektakl ljubavi.

Uz stihove iz posljednje zbirke pjesama koje je nadahnuto govorila autorica, u programu su nastupili glazbenici Karla i Korina Hegedić, Andrija Šafran, Tomsilav Priher i Petar Ričko, potom Dubravka Baneković kao grofica Lujza, grupa entuzijasta predvođenih Tiborom Martanom, orkestar Limene glazbe Sveti Martin iz Brezničkog Huma, zbor mladih Beata iz Budinšćine i dramska skupina novomarofske knjižnice "Vriskice" pod vodstvom Lidije Zečević.

Uoči početka programa nazvanog "Na krilima ljubavi" govorio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač osvrnuvši se na odličnu suradnju između Novog Marofa i Brezničkog Huma posebice u kulturnom smislu, dok je u ime nakladnika zbirke, općine Breznički Hum, govorio načelnik Zoran Hegedić. Urednik zbirke "Otprti obluk"Robert Ivančan osvrnuo se na zbirku naglasivši kako je riječ o vrlo suptilnoj uglavnom ljubavnoj poeziji koja duboko zadire u ljudske osjećaje.

- Ova je poezija doista lijek - komentirala je starija gospođa slušajući stihove koje su izazivali sjetu na prošla vremena i podsjećali na lijepe trenutke.

Galerija slika