FOTO Svečanom dodjelom Zlatnih motorki i žestokim koncertima završio 12. Trash film festival Foto: Krešimir Đurić

FOTO Svečanom dodjelom Zlatnih motorki i žestokim koncertima završio 12. Trash film festival

V.V. | 10.9.2017. u 13:56h | Objavljeno u Društvo

Spektakularnom dodjelom festivalskih nagrada, famoznih Zlatnih motorki u Kinu Gaj te izvrsnim koncertima na Kapucinskom trgu i Afterpartyem u Caffe baru Elephant završio je sinoć 12. Trash film festival u Varaždinu.

Spektakularna Svečana dodjela Zlatnih motorki u Kinu Gaj počela je minutom šutnje u spomen na nedavno preminulog američkog filmaša Tobea Hoopera, čiji film "Teksaški masakr motornom pilom" bio glavna inspiracija za festivalske nagrade Trash film festivala.

Stručni žiri u kojem su bili filmski entuzijast Boris Prole, legendarni rocker Bruno Langer i voditelj Filmsko-kreativnog studija VANIMA Hrvoje Selec, dodijelio je četiri Zlatne motorke za najbolji borilački, akcijski, znanstveno-fantastični i horror film festivala.

Zlatna motorka za najbolji borilački film dodijeljena je španjolskom filmu "Justicia Justiciera III Kungfu Karate Annihilator" i autoru Rafi Dengri Oliveru. Zlatna motorka za horror film otišla je također u Španjolsku, filmašu Javieru Chavanelu za film "Un hombre dulce". Nagrada za najbolji znanstveno-fantastični film otišla je pak u SAD za film "237NP" redatelja Braisa Revalderije. Zlatna motorka za akcijski film ostala je pak u Hrvatskoj.

Dodijeljena je naime filmu "Iznimna opasnost", autora Mirka Czukora iz Zagreba. Jedna Zlatna motorka dodijeljena je i francuskom filmu Retrosexe koji je dobio najbolje ocjene festivalske publike.

Nakon svečane dodjele Zlatnih motorki, u varaždinskom HNK održana je izvedba predstave "Krokodili", a zatim je održano i veliko koncertno finale festivala na Kapucinskom trgu gdje su nastupili festivalski bend The Fakin Lajsne i bend Gift iz Novog Sada koji je izvodio najveće hitove kultnog britanskog benda Depeche Mode.

Bend Gift na čelu s karizmatičnim pjevačem uspio je uistinu rasplesati varaždinsku publiku koja je bend u više navrata pozivala na bis. Ako niste bili, propustili ste jedan od boljih koncerata u baroknom gradu.

 

Mnogobrojni trasheri potom su se "dokrajčili" u Caffe baru Elephant gdje je održan završni afterparty festivala uz Fankotoner.

Označeno u