FOTO: Praunuka Kukuljevića Sakcinskog iz Londona čestitala na brošuri „Ivanečki mlinovi“

VV | 24.4.2017. u 16:20h | Objavljeno u Društvo

U ivanečkom Muzeju planinarstva u petak 21. travnja govorilo se o postavljanju interpretacijskih ploča na 20 lokacija te je predstavljena knjiga i popratna turistička brošura o Ivanečkim melinima.

Autoru knjige lijepe riječi pohvale uputila je praunuka Ivana Kukuljević Sakcinskog, Carmen Kukuljević Sakcinski-David, koja živi u Londonu od 1960. i sama je autorica nekoliko knjiga. Samim time projekt i knjiga dobivaju veliko značenje na našim prostorima. Njezine riječi pročitala je prof. Ivana Matić, voditeljica čitave svečanosti.

“Da, velite da nestaju one naše male bijele hižice i dvorišta i da je to žalosno i zato ste mi vi bliski. Dobro je shvatiti i prihvatiti da se život promjenio, i to je dobro. Ali treba i te kako sačuvati sve ono staro za mlađe naraštaje i na tome smo Vam svi mi zahvalni…

Zahvaljujem Vam što lijepo i puno pišete o mojoj obitelji.. Želim Vam i dalje mnogo uspjeha i da Vam sredina u kojoj živite to pokazuje.
Od srca Vam zahvaljujem u ime mojih predaka, a pogotovo mog tate i mog dragog brata.

Uz najljepši pozdrav, Vaša, Carmen Kukuljević Sakcinski-David….

P.S. Srdačan pozdrav svim ljudima u Ivancu!"

Autor projekta i knjige Boris Jagetić Daraboš na kraju je govorio više o realizaciji ovog jedinstvenog projekta u našoj županiji.

Galerija slika